Sinoć ste OMANULI u krevetu? Krivac se krije u kuhinji a ovih 7 namirnica morate da izbegavate pre akcije

Probleme sa erekcijom može da izazove i loša ishrana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Iako postoje brojni uročnici problema sa erekcijom, ne treba nikako zaboraviti i negativan uticaj “pogrešne” hrane.

Naime, stručnjaci navode da postoji čitav spiska vrsta hrane i pića, koje nikako ne smete da konzumirate pre seksa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uostalom, ako ste sinoć imali problema sa erekcijom, možda se krivac za to nalazi u… kuhinji.

Pepermint

“Iako loš zadah nikako nije dobra ideja pre seksa, možda je još gore rešenje koristiti pepermint bombone za osveženje daha. Mentol iz peperminta utiče na snižavanje nivoa testosterona, što drastično smanjuje seksualnu želju”, navodi doktorka Žaklin Ričard.

Foto: zdenek kintr / Panthermedia / Profimedia

Pomfrit

Koliko god vam primamljivo izgledali, preskočite ih. Trans masti iz pomfrita negativno utiču na nivo testosterona i cirkulaciju krvi. Takođe, velika količina soli iz krompira može ljudima sa visokim krvnim pritiskom da oteža održavanje erekcije.

Tofu

“Zbog velike količine fitoestrogena, većina namirnica na bazi soje dovodi do povećanja nivoa estrogena, a taj višak je pravi ubica seksualne želje, i kod žena i kod muškaraca”, tvrdi Ričard.

Foto: MARKA / Alamy / Alamy / Profimedia

Tonik

Tonik i slična gazirana pića je takođe najbolje izbegavati. Sastojak koji toniku daje gorčinu, može privremeno da snizi nivo testosterona, čak i broj spermatozoida, što je naročito važno ukoliko želite da dobijete bebu.

Konzervirana hrana

Zbog visokog nivoa natrijuma u konzerviranoj hrani, možete da dobijete gasove, jer vas so tera da zadržavate tečnost. Ako već morate da jedete ovakvu hranu, probajte bar da hranu potopite u vodu na 20 minuta kako biste uklonili višak soli.

Foto: Freepik/freepik

Alkohol

Nekoliko čašica “krateža” ili čaša dobrog vina deluju kao dobar uvod u seks, ali lekari tvrde drugačije. Istraživanja su pokazala da alkohol utiče na održavanje erekcije, kao i da snižava našu osetljivost na dodir i slabi orgazme.

Energetska pića

Činjenica je da ovakva pića brzo podižu energiju i deluju kao dobro rešenje i za izdržljivost u krevetu, međutim, nije tako. Velika količina šećera i kofeina može da utiče na pad nivoa testosterona, i veliko je pitanje da li će vas početni nalet energije, zaista dovesti do linije cilja.

 



Izvor: Objektiv.rs, womansday.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar