Kolon se lako navikao na novu sredinu: Beograd ga najviše podseća na Španiju

O kratkom periodu koji je proveo do sada u Zvezdi ima samo reči hvale

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Hoakim Kolom Barufet, poznatiji košarkaškoj publici kao “Kino”, večeras je trebalo da bude jedan od najjačih aduta Dejana Radonjića protiv Real Madrida u evroligaškom okršaju u prestonici Španije, ali je meč otkazan pa će se pričekati na duel srpskog i španskog tima.

Dugogodišnji reprezentativac “Furije” je pred dolazak u domovinu, gde je Zvezda trebalo da odigra mečeve sa Realom i Valensijom, dao intervju u kojem je približio ljudima još jedno svoje internacionalno iskustvo i boravak u Beogradu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Nadam se da u Zvezdi mogu igrati na visokom nivou iako sam tamo stranac, mada me to nikad nije opterećivalo”, kaže Kolom koji je najveće klupske uspehe u karijeri imao upravo u klubovima van Španije.

Blistao je u Uniksu tri sezone, jednu je potom proveo i Baščešehiru, pre nego što se prošlog leta na velika vrata vratio u Valensiju.

“Najbolje godine moje karijere imao sam van Španije, uvek sam dobijao ulogu koja mi najbolje pristaje i osećao sam se poštovano i voljeno u tim sredinama”,  izjavio je Španac.

O kratkom periodu koji je proveo do sada u Zvezdi ima samo reči hvale za klub, ljude, saigrače, organizaciju, pa čak i grad koji je već stigao da upozna toliko da može da ga uporedi sa mnogim drugim u kojima je živeo i igrao.

Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

“Privikavanje je prošlo dobro, ljudi mi ovde mnogo pomažu i, od svih mesta na kojima sam bio, ovo me najviše podseća na Španiju”.

U Valensiju je prethodnog leta stigao kao veliko pojačanje, ali stvari nisu tekle kako je očekivao, bio je potpuno marginalizovan.

“Video sam da stvari ne teku onako kako sam želeo. Nisam dobio ulogu koju sam očekivao, teško mi je bilo da prihvatim da me ne žele, a ja ne mogu da pronađem izlaz iz situacije. Baš loš osećaj. Nisu računali na mene čak i kada sam dobro trenirao i kada su neki igrači bili povređeni”.

Srećom po Kolona, tu je bio selektor Španije Serđo Skariolo kao spasilac, jer je iskusnom plejmejkeru pružio šansu tokom FIBA “prozora” tako da je ovaj ipak imao takmičarske minute i održavao formu u reprezentaciji, na kraju krajeva “ponudio” se potencijalnim poslodavcima.

“To je bio sjajan gest selektora, zbog toga je reprezentacija kao porodica. Te utakmice su me vratile u život i zbog njih sam ponovo počeo da dobijam ponude – kaže Kolom koji sanja da bude deo nacionalnog tima na olimpijskim igrama u Tokiju”.

Zvezda ne igra u Madridu: Odložen meč 19. kola Evrolige, Radonjić i momci vraćeni s aerodroma!



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar