BORBA PROTIV KORONE

Veliko interesovanje: Za VAKCINACIJU se prijavilo gotovo 150.000 građana

Usluga je jednostavna, popuni se obrazac gde građani ostavljaju ime i prezime, svoj JMBG, mejl adresu i kontakt telefon

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: pixabay.com

Na portalu eUprava do ovog trenutka prijavilo se 142.000 građana Srbije za vakcinaciju protiv kovida-19, saznaje “Blic”.

Nova elektronska usluga za građane – iskazivanje interesovanja za vakcinom protiv virusa korona, puštena je prekjuče na adresi www.uprava.gov.rs.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Usluga je jednostavna, popuni se obrazac gde građani ostavljaju ime i prezime, svoj JMBG, mejl adresu i kontakt telefon.

Pored toga, građani popunjavaju i detalje da li žele da se vakcinišu bilo kojom vakcinom koju je odborila Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku specifičnu vakicnu. Popunjavaju i deo o tome da li imaju neka hronična oboljenja.

Kada popune obrazac i pošalju, dobijaju povratnu SMS poruku i mejl da su iskazali interesovanje.

Država se odlučila na taj potez zbog bolje organizacije masovne vakcinacije koja u našoj zemlji predstoji.

Ovo NE SMETE da radite pred vakcinaciju: Srđa Janković objasnio važan sistem, pa pomenuo Čedu Jovanovića 

Prijavljivanje građana nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

Za starije građane koji se ne snalaze u popunjavanju elektronskih formulara, to mogu da učine mlađi ukućani. Takođe, od četvrtka počinje sa radom kontakt centar gde će građani moći telefonski da se prijave.

Prema rečima državnog sekretara u ministarstvu zdravlja Mirsada Đerleka, iako je u Srbiji na početku vladalo najveće interesovanje za rusku vakcinu Sputnjik V, građani se sada podjednako prijavljuju i za nju, i za kinesku i za “Fajzerovu” vakcinu.

Za koju VAKCINU se Srbi odlučuju? Ruska više nije favorit, dr Đerlek sve objasnio 

Đerlek ističe i da će građani od sutra moći da se prijave za vakcinaciju i putem određenog telefonskog broja, te da će biti održan sastanak sa svim direktorima domova zdravlja oko načina rada.

– To znači da će izabrani lekar imati zadatak da pozove pacijente i obavesti ih da mogu da dođu u dom zdravlja i da prime vakcinu – naveo je Đerlek.

BONUS VIDEO



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar