Bodiroga, Dule Savić, Dejo “genije”: Ovi sportisti su toliko veliki da su zbog toga dobili i pesme!

Momci koji se predstavljaju pod imenom „Džambai Gambija” uz snimke golova „ubice golmana”, veličaju svog junaka Alija Sova, a to je bio povod za naš tekst o svim pesmama koje su dobili srpski sportisti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Fudbaler CSKA iz Sofije Ali Sov (26) zbog svojih golova od zemljaka je dobio nesvakidašnji novogodišnji poklon.

Gambijci su toliko ludi za njim da su mu posvetili rep pesmu, a spot koji se ovih dana vrti na društvenim mrežama preti da postane pravi hit. Momci koji se predstavljaju pod imenom „Džambai Gambija” uz snimke golova, „ubice golmana”, – veličaju svog junaka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je poslednji u nizu sportista koji je ovako počastvovan. Sličnih primera je bilo i na našim prostorima. Neki od najpoznatijih fudbalera i košarkaša dobili su pesmu, a neki su se čak dohvatili mikrofona i zapevali. Ne zaboravljaju se hitovi „Dejo, genije, pa ti si bog”, „Seks, droga, Bodiroga”, „Dule Savić”, a Milko Đurovski, Siniša Mihajlović, Kežman, Pančev, golman Đorđe Pantić pokazali su da bi preživeli i bez fudbala.

KUGUARS I DEJO GENIJE

Grupa „Kuguarsi”, predvođena glumcem Draganom Jovanovićem, 1998. pred Svetsko prvenstvo u Francuskoj obradila je čuveni hit Harija Belafontea „Day-O” (The Banana Boat Song) i uz prepoznatljivu muziku nastala je himna posvećena Dejanu Savićeviću. Kasnije je Genije izjavljivao kako mu je drago uvek kad čuje pesmu, ali da mu je u početku bilo neprijatno.

„Drago mi je što su je napravili. To je znak da sam nešto dobro radio”, komentarisao je kasnije Savićević.

PRLJAVI INSPEKTOR BLAŽA I KLJUNOVI PEVALI O BODIROGI

„Mi imamo svoga boga, ime mu je Bodiroga”. Svi se dobro sećaju hita Prljavog inspektora Blaže i Kljunova, po kome je, poznat album iz 1998. Tadašnja reprezentacija Jugoslavije pobedom nad Rusijom u Atini postala je svetski šampion, a Dejan Bodiroga, jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena dobio je pesmu u svoju čast i čuvene stihove „Seks, droga, Bodiroga”.

„DULE SAVIĆ, DOBAR FRAJER, BIVŠI FUDBALER…”

Uz Bodirogu, Prljavi Inspektor Blaža je 2000. pesmom častio i čuvenog golgetera Crvene zvezde i jugoslovenskog fudbala Dušana Savića, kojeg je čak izveo na stejdž tokom jednog nastupa i zagrljen sa njim otpevao „Dule Savić”.

„Znam da je frajer, bivši fudbaler, da drži kafić i restorančić…”, pevao je Blaža i bacio se na kolena pred Duletom.

KAD „GROBAR” KEŽMAN POSTANE MORNAR

Mateja Kežman se nadavao golova u karijeri, ali ostaće upamćen i jedan njegov izlet u estradne vode. Sa Zoranom Pavić, osvedočenom „grobarkom” tadašnji fudbaler Partizana snimio je numeru „Mornari”.

Zorana je otpevala veći deo pesme, dok se Keža pojavljuje u nekim delovima spota, ali je pokazao da ume da pusti glas.

Pesmu su koristili i navijači crno-belih na jugu, doduše malo modifikovanu, mornari su postali grobari.

MIHA BOMBA I SA MIKROFONOM

I Miha se pamti kao pevač. Fudbaler Crvene zvezde Siniša Mihajlović je pred utakmicu Interkontinentalnog kupa protiv čileanskog Kolo Koloa 1991. snimio duet sa Slađanom Ivković „Delije, u Tokio krenule”,

„Ič, ni, san, ši (jen’, dva, tri, četiri, na japanskom), Delije smo mi”, treštalo je sa TV ekrana.

„KOBRA SA VARDARA” – MAKEDONSKO DEVOJČE

Darko Pančev je početkom devedesetih uzeo mikrofon i sa Merimom Njegomir otpevao numeru „Makedonsko devojče”, a 1995. učestvovao je i u pesmi „Slavej mi na granka peeeee…” grupe „Kuku Lele”.

Bio je poznat kao „Kobra sa Vardara”, Zlatna kopačka Evrope u dresu Crvene zvezde, a sigurno da je mogao da zaradi neku kintu i kao pevač.

MILKO PEVAO SA BEKUTOM I BRENOM

Milko Đurovski, legendarni golgeter Crvene zvezde i Partizana, verovatno je ostavio i najjači utisak, zagazio najdublje u estradne vode. Snimio je duet sa Anom Bekutom, a sa grupom „Krik” raspametio u pesmi „Nama je najbolje”. Pevao je i sa Lepom Brenom.

Zauvek će pod velom tajne ostati šta se dogodilo i zbog čega je odustao od snimanja albuma. Sve je bilo spremno, Miroljub Aranđelović Kemiš mu je sve završio, međutim od svega na kraju nije bilo ništa.

ĐORĐE PANTIĆ I CRNO-BELA RUŽA

„Mnogo smo jaki, kad smo zajedno, ružo crno-bela…” Refren, koji je obeležio „pevačku karijeru” golmana Partizana Đorđa Pantića.

Čuvar mreže kluba iz Humske fenomenalno je otpevao baladu „Crno-bela ruža” sa Zoranom Pavić, a komentari su bili pozitivni, posebno navijača sa južne tribine.

DELIĆEVA SNIMILA ALBUM

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić dok je bila aktivna igračica, ne samo da je plenila lepotom, gracioznošću i pojavom na terenu, već je i lepo pevala. Uz pomoć tekstopisca Miodraga Ž. Ilića snimila je album sa osam pesama, ali ju je fokus na sportsku karijeru odaljio od estrade.

PIŠE: Vuk Žarić

Foto: Objektiv.rs

Svi smrtni gresi poznatih: Vuletić, Bajković i Milica Dabović za Objektiv otvorili dušu kao nikad pre!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar