OČEKUJEMO

Masovna imunizacija! Đerlek: Tri vakcine uskoro na raspolaganju u Srbiji

Ðerlek potvrdio da postoji operativni plan u tri faze, u prvoj će se vakcinisati 1,4 miliona građana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek potvrdio je jutros da će Srbija uskoro imati tri vakcine na raspolaganju za imunizaciju stanovništva.

“Spoljnopolitički kredibilitet naše zemlje je danas na višem nivou nego ranije i zbog toga je Srbija uspela da dobije vakcine i počne imunizaciju čak i pre EU”, podsetio je Ðerlek.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je rekao i da priče o tome da zdravstveni radnici navodno odbijaju da se vakcinišu nisu tačne i da se preuveličavaju.

“Nema nikakvog masovnog odbijanja vakcinacije. To nije tačno”, rekao je Ðerlek i podsetio da je i sam vakcinisan ruskom vakcinom Sputnjik V.

Važne vesti za sve građane: DVA MILIONA ruskih vakcina stiže u Srbiju

On je ponovio da su i Fajzer/Biontekova, i ruska, i kineska vakcina koja se uskoro očekuje u Srbiji, potpuno bezbedne, a vakcinacija jedini način da se izbegne zaražavanje korona virusom.

“Bićemo bezbedni što pre završimo s imunizacijom. Imamo operativni plan u tri faze. U prvoj fazi planiramo vakcinaciju oko 1,4 miliona naših građana, a planiramo da vakcinišemo ukupno oko 3,4 miliona naših sugrađana. Kada to budemo postigli, bićemo na dobrom putu da se oslobodimo korona virusa. U nerednim imesecima planiramo da ubrzavamo imunizaciju, tempom kojim nam vakcine budu stizale u Srbiju”, rekao je Ðerlek i podsetio da je u toku vakcinacija zdravstvenih radnika i to ne samo onih iz Kovid sistema.

Od petka VAKCINACIJA u 15 opštih bolnica u kovid sistemu: Evo koji radnici su već primili vakcine

“Imamo porast smrtnosti i među ne-kovid pacijentima. Zato je važno da se svi zdravstveni radnici vakcinišu kako bi i ne-kovid pacijenti kojima je potrebna lekarska pomoć imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu”, rekao je državni sekretar.

“Ponosan sam na svoju zemlju”: Počela vakcinacija zdravstvenih radnika



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar