Kakva lista: Spisak fudbalskih superstarova koji ne nastupaju za zemlju u kojoj su rođeni, tu je i Srbin

Španski list AS objavio je popis igrača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Na izdvojenom spisku supertalentovanih igrača, koji su rođeni u jednoj, ali nastupaju za drugu državu, nalazi se i ime srpskog fudbalskog reprezentativca.

List AS je u izbor uključio samo one koji bi jasno mogli da prave razliku u oba nacionala tabora, a svakako se izdvaja jedan vezista.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Sergej Milinković-Savić je rođen i odrastao je u španskoj Ljeidi, ali on je oduvek igrao za Srbiju i nije nikada razmatrao mogućnost da promeni reprezentaciju”, stoji u tekstu lista AS. Sergejev otac je u vreme njegovog rođenja igrao u Španiji, pa otud ta situacija.

Dalje, norveški reprezentativac Erling Haland, rođen je u engleskom Lidsu, gde je takođe u to vreme njegov otac Alf-Inge igrao.

Rijad Marez predstavlja Alžir, iako je rođen u francuskom gradu Sarseleu. S Alžirom je od 2014. godine, kada je debitovao, a u toj zemlji ga smatraju jednim od najboljih igrača.

Foto: Tanjug/Peter Powell/Pool via AP

Ivan Rakitić je rođen u Švajcarskoj, prva je igrao za omladinske selekcije te zemlje, ali na kraju su čelnici HNS-a uspeli da nagovore njega i roditelje da postane član A reprezentacije Hrvatske s kojom je bio viceprvak sveta pre dve godine.

Tijago Alkantara je rođen u Italiji, ali je zapravo špansko-brazilski fudbaler, a na kraju je odabrao da igra za Španiju.

Hakim Ziješ, zvezda Čelsija, igra za Maroko, mada je rođen u holandskom gradu Flevolandu, gde je razvio svoju sportsku karijeru.

Gonzalo Iguain je po rođenju Francuz, ali ga pamtimo kao Argentinca. Argentinu je odabrao još kao dečak i s velikom strašću igra za ovaj nacionalni tim.

Žoržinjo je Brazilac, ali ima italijanski pasoš i on je od 2012. godine član Azura, što u mladim, što u seniorskoj konkurenciji.

Foto: Tanjug/John Walton/Pool via AP

Rahim Sterling je rođen na Jamajci, no odrastao je u Engleskoj i Engleska je uvek bila njegov izbor.

Pjer-Emerik Obamejang je rođen u francuskom Lavalu, ali je od početka želeo da igra za zemlju odakle dolazi njegov otac, Gabon, baš kao što je Joel Matip, rođen u Bohumu, umesto Nemačke izabrao Kamerun.

Ašaraf Hakimi je imao dvojno državljanstvo, rođen je u Madridu 1998. godine, ali je sada igrač Maroka. Hakan Čalhanoglu je reprezentativac Turske dugi niz godina, mada je rođen u Manhajmu u porodici turskih imigranata u Nemačkoj. Nemački savez ga je pokušavao nagovoriti da igra za Nemačku, ali odbijao je takvu mogućnost.

Upoznajte Marinu, najmoćniju ženu u svetu fudbala: Lepotica koje se plaši i sam Roman Abramovič! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar