Skandal: Firma smanjila plate radnicima koji više od JEDNOM dnevno idu u toalet – evo kako su reagovali

Zaposleni ogorčeni, šefovi imaju "razumno" opravdanje za odluku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/fpphotobank

Šefovi u kineskoj kompaniji “Anpu Electric Science and Technology” u Dongguanu doneli su odluku da zaposlene koji više od jednom dnevno idu u toalet kažnjavaju sa po 300 dinara (za svaki prekomerni odlazak tamo).

Na ovo su se odlučili pošto su pred kraj prošle godine utvrdili da zaposleni previše “hvataju krivine” tokom radnog vremena.

Skandal: Firma postavila sat iznad toaleta da radnici znaju KOLIKO minuta SMEJU da obavljaju nuždu

“Niko im ne traži da plaćaju taj iznos na licu mesta, već će im biti skinut sa ukupnog iznosa bonusa za taj mesec. Svaki odlazak biće sankcionisan od jednog dnevno biće sankcionisan. Nismo želeli da posegnemo za ovom merom, ali smo nedeljama unazad posmatrali neke ljude koji su po nekoliko puta u toku smene tako sebi uzimali slobodno vreme”, rekao je Čao, menadžer pomenute kompanije za Guangdong televiziju.

“Činjenica je da su postali lenji i da je ovo bio jedini način da ih motivišemo da rade kao pre”, dodao je on.

Najveća bizarnost u priči je što radnici sada moraju da se, čim dođu na posao, unapred prijave za korišćenje toaleta ako znaju da će ići više od jednom u toku smene.

“Oni su nas primorali na ovo. Neki radnici su previše u toaletu i to je postalo očigledno. Štete produktivnosti kompanije”, rekao je Čao za portal 163.com.

Na popularnoj kineskoj platformi Weibo ljudi su izrazili ogorčenost odlukom.

“U kom smo to veku? Sloboda odlazaka u toalet postala je luksuz”, napisao je jedan momak za koga neki sumnjaju da je jedan od kažnjenih radnika.

S druge strane, kineski portali naglašavaju da je preterivanje u broju odlazaka u toalet u tamošnjim kompanijama postala široko rasprostranjena pojava koja je baš uzela maha.

Oduzeli ste joj NEVINOST! Nađa pobesnela kada je uhvatila RADNIKE kako se iživljavaju u toaletu (FOTO)

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Ovi kinezi nisu culi za pelene? U Srbiji je to normalna stvar. Ne treba ti wc, samo das radnicima pelene, i naravno odbijes im od plate taj luksuz koji si im dao.

    Odgovori

Ostavite komentar