Vučić se oglasio o VOJNOM ROKU: Vagamo i nema tu još odluke, ne bi trajao godinu dana, nego 4-5 meseci

Predsednik je podvukao da je važno čuti različite argumente

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se još razmišlja o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka, te da konačna odluka nije doneta.

Vučić je otkrio i da će služenje vojnog roka najverovatnije trajati 4-5 meseci, a ne godinu dana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Vagamo i nema tu još odluke, imamo stvari za i protiv. To je vojni rok, ne bi trajao godinu dana, nego 4-5 meseci, smatramo da bismo imali muškarce koji bi bili odgovorniji, pogranične centre bismo uspeli da podignemo, veća borbena gotovost”, rekao je predsednik nabrajajući prednosti uvođenja obaveznog služenja vojnog roka.

On je podvukao da je važno čuti različite argumente.

“Druga stvar su troškovi, obroci, od regrutacije pa do otpusta, naravno biće onih koji će reći da je to gubljenje vremena. Dobro je da se čuju različiti argumenti”, istakao je predsednik.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Treba za početak ukinuti ograničenje u broju kandidata za dobrovoljno služenje tako da svi koji žele u vojsku to mogu.Isto tako i preventivna medicina.Da što manje kandidata bude proglašeno nesposobno,ograničeno sposobno ili da nisu za neke zahtjevnije rodove i specijalnosti.Takođe uvesti nekoliko godina prije vojske redovne besplatne sistematske preglede da ima vremena da se otklone uočeni nedostaci.Npr kandidat ispunjava 99 % uslova da bude specijalac,izviđač,nišandžija ali npr ima konjuktivitis,upalu sinusa,peče ga pa trepće kad čita slova i proglase da ne vidi dobro na jedno oko i prebace ga u poslužioca ,pozadinca ili prašinara.A on u stvari vidi dobro na oba oka samo ga privremena bolest ometa.Ili jedno oko ga zeza oštrinom od 90 % ili malo manje (a treba 100 % na oba oka).a može oftalmolog lako da otkloni ako se otkrijr na vrijeme.Ili slab sluh na jedno uvo a neka sitna upala koja se izleči za 5 evra.Ili zbog 1 pokvarenog zuba da ne bude vazduhoplovac ili zbog osetljive bubne opne ne prime ga u ronioce.A on slušao previše muziku preko slušalica.Biće više vojnika ali i budućih profesionalnih vozača i drugih zanimanja koja ne mogu bez dobrog vida.Pozdrav.

    Odgovori

Ostavite komentar