Moć “trećeg oka”: Šta se događa ako MASIRATE ovu tačku između obrva?

Samo jedan minut je dovoljan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/pressfoto

Vrlo je verovatno da ste jednom osetili potrebu da vrhom prsta masirate deo lica između obrva. Instinkt vas nije prevario jer je masiranje ove tačke korisno.

Prema kineskoj medicini, masiranje tačke između obrva može vrlo blagotvorno uticati na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, masiranje ovog područja poboljšava koncentraciju, smanjuje napetost, odagnava glavobolju i opušta oči, posebno nakon što ste proveli puno vremena ispred računara.

Kinezi takođe veruju da masiranje ove tačke poboljšava intuiciju.

Kako pravilno masirati tačku između obrva?

Foto: Freepik/pressfoto

Kažiprstom lagano pritisnite između obrva i pomerite prst u vertikalnoj liniji dužine približno 3 inča. Uradite to 45 do 60 sekundi, nakon čega ćete početi da osećate rezultate masaže ili pritiskajući ovu “magičnu” tačku.

Tačka se naziva Iintang i nalazi se na položaju koji u mnogim kulturama odgovara položaju trećeg oka. Ovo je takođe prema drevnoj ki gong filozofiji lokacija gornjeg Dantiena koji je jedan od tri Dantiena ili tri energetska centra tela.

Foto: Pexels/Karolina Grabowska

Pored svih gore navedenih indikacija za koje se tačka može koristiti, efikasna je za smirivanje i uspavljivanje beba. U tom slučaju se nežno masira kažiprstom u smeru kretanja kazaljke na satu.

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez deluje jer aktivira deo mozga koji pomaže u smanjenju nervne napetosti.

Foto: Freepik/ benzoix

Treba napomenuti da blagotvorno deluje na izgled kože, posebno oko očiju i usta, i pospešuje regeneraciju kože. Dakle, sledeći put kad vas zaboli glava ili se osećate umorno u očima nakon dugog dana, znaćete šta treba da uradite.



Izvor: Objektiv.rs, zadovoljna.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar