Proverite funkciju ŠTITNE ŽLEZDE: Uradite ovaj jednostavan TEST

Potreban vam je samo toplomer

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Dr. Broda Barnes, doktor koji je bio daleko ispred svog vremena, pre 50 godina je otkrio da je naša telesna temperatura dobar pokazatelj aktivnosti štitne žlezde, posebno telesne temperature neposredno nakon buđenja.

Napisao je knjigu o aktivnosti štitne žlezde sa opisom različitih problema i bolesti koje se mogu javiti usled smanjene aktivnosti ovog važnog organa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe je razvio jednostavan kućni test koji možete primeniti da biste proverili stanje štitne žlezde.

Barnov test

1. Pre spavanja uzmite toplomer i dobro ga protresite i to tako da temperatura na njemu bude niža od 35 stepeni Celzijusa.

2. Sledećeg jutra, odmah nakon buđenja, stavite toplomer ispod pazuha. Uverite se da između toplomera i vaše ruke nema odeće. Ostavite toplomer 10 minuta. Ovo vreme možete da iskoristite za dremanje.

Foto: Freepik/yanalya

3. Posle 10 minuta pročitajte rezultat i odmah ga zapišite. Rezultat je poznat kao “ranojutarnja bazalna temperatura”. Normalna temperatura je između 36,5 i 36,8.

Preporučuje se da ovaj test uradite ako ste zdravi i nemate menstruaciju u tom trenutku.

Rezultati testa

1. Ako je temperatura između 36,5 i 36,8, štitna žlezda radi normalno.

2. Ako je temperatura niža od 36,5, onda je to smanjena funkcija štitne žlezde. Simptomi smanjene funkcije štitne žlezde uključuju depresiju, nedostatak energije, umor, infekcije, hronične glavobolje, nedostatak memorije i koncentracije, kao i gubitak kose.

3. Ako je temperatura viša od 36,8, to je ubrzani rad štitne žlezde, ili infekcija u telu.

Foto: Freepik/katemangostar

4. Za tačnost rezultata, preporučuje se da se test izvodi 3 dana zaredom.

5. Ako je temperatura iznad ili ispod normalne, preporučujemo vam da se obratite lekaru kako biste dalje potvrdili dijagnozu i zatražili stručni savet.

Dobra funkcija jetre, život bez stresa, selen, vitamin A, kortizol, magnezijum i vitamin B važni su za pravilno funkcionisanje štitne žlezde.



Izvor: Objektiv.rs, alternativa-za-vas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar