Slava vrti gde burgija neće: Oskarovci pune bioskopske sale

U bioskopima se organizuju reprize onih filmova koji više nisu na repertoaru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Da li ste se ikada zapitali da li (i koliko) osvajanje prestižne nagrade Oskar utiče na odliku publike da se uputi u obližnji bioskop i, recimo, čekira “osvajača” laskave titule za najbolji film godine?

Najgledaniji strani film u protekloj godini, ostvarenje Toda Filipska – “Džoker”, u Srbiji je pogledalo više od 330.000 gledalaca. Odmaz za njim slede naslovi “Bilo jednom…u Holivudu” i (prema odluci Akademije, najbolji film 2019.) “Parazit”.

Sva tri filma podigla su veliku prašinu i izazvala ogromno interesovanje publike i pre dodele nagrada, međutim, uticaj “čarobne večeri u Los Anđelesu” se svakako mora uzeti u opticaj – u nekim bioskopima organizuju se reprize onih filmova koji više nisu na repertoaru. Takva jedna revija održana je u Kombank dvorani i u Art bioskopu “Kolarac”.

“Baš iz tog razloga smo u petak i subotu organizovali poseban program Čekajući Oskara i u tom malom ciklusu su prikazana četiri kandidata za zlatnu statuetu”, kaže Nemanja Boškov, producent programa Art bioskopa “Kolarac”, piše RTS.

O tome koliko je nominacija za Oskara i dalje veoma dobra preporuka za film svedoče pune sale domaćih bioskopa. U bioskopima još uvek možete pogledati filmove “Male žene”, i “1917” i “Parazit”, dok nas na predstojećem FEST-u očekuje i projekcija filma “Džodžo zec” – koji je “kući” odneo nagradu za najbolji adaptirani scenario.

Uskoro film o šokantnoj teoriji da je Tupak ipak živ (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar