Povećanje zarada u 2021. godini: Vučić najavio značajno povećanje plata i bolji standard u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić drži Novogodišnju konferenciju za medije, na kojoj će sumirati rezultati u ovoj godini i predstaviti planove za 2021.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

On je tom prilikom istakao da je najvažniji interes Srbije u predstojećoj godini očuvanje mira i stabilnosti, drugi najvažniji cilj je briga o zdravlju građana i pobeda nad korona virusom, a treći – dalje poboljšanje životnog standarda, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

“Sledeću godinu očekujemo da završimo sa rastom od 6 odsto, a javni dug ćemo da držimo ispod 60 odsto. To je važno jer ne želimo našoj deci da ostavimo dugove, ali i da idemo napred. Cilj je i da deficit bude 3 odsto, a očekujemo i novi aranžman sa MMF što će doprineti boljem rejtingu zemlje”, rekao je predsednik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je dodao cilj je da plate budu između 560 i 570 evra do kraja ove godine, a samo u Beogradu prosečna plata bi bila oko 700 evra.

Predsednik je ponovio i da se od janaura očekuju veće plate u javnom sektoru od po 5 odsto.

NOVOGODIŠNJA KONFERENCIJA Vučić: Prioriteti u 2021. su državni interesi, borba sa koronom i bolji život!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar