Rade Marković ima koronu! Slobin šef TAJNE POLICIJE se leči u “Zabeli”

Pružena mu je sva nega i on se pridržava uputstava jer je ipak čovek u poznijim godinama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
zatvor Zabela
Foto/Printscreen/You Tube

Radomir Marković (74), bivši šef Državne bezbednosti, koji u „Zabeli“ izdržava kaznu od 40 godina, oboleo je od kovida-19, piše „Alo!“. Nekadašnji prvi čovek tajne policije za vreme Slobodana Miloševića zbog bolesti je izolovan u ćeliji Sedmog paviljona požarevačkog zatvora „Zabela“ u kojem služi kaznu od 40 godina zatvora.

OPTUŽENI ponovo iznose odbranu: Nastavak suđenja za UBISTVO Ćuruvije

Marković je pre imao cimera, ali otkako mu je konstatovan kovid-19, ostavljen je sam u sobi, da ne bi nekog zarazio. Pružena mu je sva nega i on se pridržava uputstava jer je ipak čovek u poznijim godinama“, kaže sagovornik ovog lista iz zatvora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bolest je privremeno prekinula Markovićev posao zatvorskog magacionera, pa je trenutno sprečen da vodi računa o garderobi i posteljini robijaša. Čuvar tajni iz devedesetih posao magacionera radi savesno, a zadužen je da popisuje civilnu garderobu, ćebad, sredstva za higijenu, kao i lične stvari zatvorenika, koje im nisu uvek potrebne.

Pre ove obaveze, Marković je nadzirao sistem kanalizacije. Bivši šef tajne policije je ranije kontrolisao otpadne vode unutar zidina zatvora, kako bi eventualni pokušaj bekstva bio sprečen u startu.

Miloševiću su sa svih strana nudili da BEŽI iz zemlje: Kada je čuo RUSKU ponudu dao je jasan ODGOVOR

Marković je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera Srpskog pokreta obnove 1999. na Ibarskoj magistrali, kao i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. Osim ovog zločina, bivši šef tajne srpske policije proglašen je krivim i za umešanost u otmicu i mučko ubistvo Ivana Stambolića. Sa još trojicom pripadnika DB-a optužen je za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ Slavka Ćuruvije, ali je to suđenje počelo iznova. Na prethodnom suđenju, bio je osuđen na 30 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo.

Ubistvo Slavka Ćuruvije: Optuženi opet pred sudom

Negirajući sve ono što mu stavljaju na teret, tokom suđenja, Marković je tvrdio da je sve namešteno. Naveo je da je to urađeno kako bi se za ove zločine optužio Slobodan Milošević i da je on „žrtva“ jer nije pristao na ucene.

U zatvoru je 2008. napisao knjigu „Kazna bez zločina“, u kojoj je opisao sve što mu se desilo od hapšenja u februaru 2001. godine. U knjizi, na čijoj je naslovnoj strani zastava Srbije iza rešetaka, Marković prezentuje sudske procese protiv njega, pitajući se koji je interes DB-a i Miloševića bio da se smaknu Drašković i Stambolić u tom vremenskom periodu, budući da, kako tvrdi, ni jedan ni drugi nisu predstavljali opasnost po njihovu vlast, a za šta pravnovaljano izvedeni dokazi i dalje ne postoje.

Slobin telohranitelj ŠOKIRAO sve u programu: Gligorov je sa Miloševićem imao ovakav PLAN!

Markovićev advokat je ranije najavio novu knjigu, od koje će se, kako je rekao, tresti mnogi političari iz vremena DOS-a. Naime, pre nego što je uhapšen, Marković je bio optužen da je nezakonito sklonio određene dosijee i dokumentaciju RDB-a. Zbog toga je protiv njega i njegovih saradnika vođen jedan sudski proces. Bili su optuženi da su krajem oktobra i početkom novembra 2000. preuzeli kopije disketa sa dosijeima 16 opozicionih političara i ličnosti iz javnog života, u tada tek okončanoj eri Slobodana Miloševića. Po oceni suda, nije bilo dokaza koji bi potkrepili optužnicu, pa su sva trojica pravosnažno oslobođeni sumnje da su odali državnu tajnu. Međutim, sva je prilika da Marković raspolaže tajnim podacima za koje veruje da predstavljaju pretnju državi.



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar