ODUŠEVIĆETE SE

Prave se lako: Posni mafini sa bananama (RECEPT)

Preukusni su

Foto: Picjumbo/Viktor Hanacek

Možete ih poslužiti kao dezert ili za doručak ili večeru.

Mafini su najukusniji kada su topli ali su veoma ukusni i hladni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A Nova godina je pravo vreme da probate nešto novo.

Sastojci:

Foto: Freepik/KamranAydinov
  1. 3 zrele banane
  2. 60 ml ulja ili istopljenog margarina
  3. 100 gr šećera
  4. 250 gr brašna
  5. 1 kašičica sode bikarbone
  6. 1 kašičica soli
  7. 150 gr usitnjenih oraha (opciono)
Foto: Freepik/freepik

Priprema:

  1. Ugrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite kalup za 12 mafina i svaki otvor premažite tanko uljem.
  2. U posudi za mešanje ugnječite 3 banane viljuškom pa dodajte ulje ili istopljeni margarin i šećer pa promešajte.
  3. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so pa mešavinu dodajte bananama. Lagano, ručno promešajte da se sastojci sjedine.
  4. Ukoliko želite da dodate izmrvljene orahe, dodajte ih pa promešajte još jednom.
  5. Kašikom za sladoled ili običnom kašikom rasporedite smesu ravnomerno u kalupe, na otprilike dve trećine dubine i pecite oko 25 minuta ili dok čačkalica ubačena u mafin, ne izađe suva.

Izvor: Objektiv.rs, lakirecepti.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar