KORONAVIRUS

Oglasio se doktor Đerlek: Evo šta je rekao o uvođenju POLICIJSKOG ČASA i vanrednog stanja

Naveo je da mere koje su do sada uvedene daju rezultate, ali da su veliki izazovi pred nama Sveti Nikola, Nova godina, Božić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Neće biti uvođenja policijskog časa i vanrednog stanja, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek i dodaje da je na Kriznom štabu da donesu odluke kojima će zaštiti zdravlje građana, ali da se ne ugrozi njihov životni standard.

“Na Kriznom štabu je velika odgovornost da se zaštiti zdravlje građana, ali i da se vodi računa da li će te mere ugroziti životni standard građana. Opasna je i epidemija sirotinje koja bi mogla da se javi posle epidemije virusa korona”, rekao je Ðerlek.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je za TV Pink naveo da mere koje su do sada uvedene daju rezultate, ali da su veliki izazovi pred nama Sveti Nikola, Nova godina, Božić.

“Situacija je još vrlo ozbiljna, ali evidentno je da postojeće mere daju rezultate. To nisu rezultati koje smo očekivali, jer smo dostigli velike brojke i ne možemo brzo doći do rezultata i brojki koje očekujemo”, naveo je on.

“Kad čujem priče o Novoj Godini, nije mi dobro”: Đerlek o uvođenju novih mera 

Napominje da zdravstveni sistem trpi najveći udar do sada, da su bolnice pune i da je u kovid bolnicama trenutno 9.500 pacijenata.

Osim kovid pacijenata, navodi on, zdravstveni sistem mora da zbrine i pacijente koji boluju od nekih drugih bolesti. Kao veliki problem naveo je zaražavanje zdravstvenih radnika.

Mirsad Đerlek u jutarnjem programu UPOZORIO: Građani, okanite se teorija zavere, evo o čemu je reč

“Ne smemo dozvoliti da nam se zdravstveni radnici zaražavaju, jer ko će sutra lečiti pacijente”, rekao je Ðerlek i dodao da su bespotrebni kontakti opasnost za širenje virusa.Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar