PANIKA na mrežama, dolazi i taj dan – 21. decembra je KRAJ SVETA? Evo zašto neki veruju u to

Mnogi su već počeli da odbrojavaju sate do Sudnjeg dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/TheDigitalArtist

Kako smo ušli u 21. vek tako smo svake godine slušali priče i nagađanja o skorom smaku sveta, apokalipsi, Sudnjem danu.

Te teorije zavera uzele su maha na isteku druge decenije veka naročito, otkako se pojavila priča da je Majansko proročanstvo pogrešno tumačeno te da kraj sveta nije trebalo da bude 21. decembra 2012. već 2020. godine.

Prestaćemo da BROJIMO mrtve! Nepogrešivi prorok najavio pojavu još goreg virusa, otkrio i tačan DATUM

Stare Maje izračunale su da će 2012. odnosno 2020. godine, kako je kome volja, Zemlja ući u naredni solarni maksimum, odnosno da će ući u interakciju sa ogromnom crnom rupom, što će, pak, doneti njen sudar sa planetom Nibiru.

Prema astronomima i njihovim proračunima Jupiter i Saturn će zaista 21. decembra, dakle za 4 dana biti na međusobnoj udaljenosti od samo 0,1 stepen, što je petina prečnika punog Meseca. Zvuči zlokobno, zar ne?

Nezanemarljiv broj ljudi veruje da je za 4 dana kraj sveta, Foto: Pixabay/sreza24595

Pastor Pol Beglej, uvažen u svojim krugovima po SAD, tvrdio je još prošle godine, dokazujući to čak i matematički, da smo pravili ozbiljne greške u tumačenju proročanstva Maja.

“Kad god se Jupiter i Saturn približe tako jedan drugom, a naredni put će to učiniti tek za 500 godina, sledi katastrofa na Zemlji. Poslednji put to se desilo 1623. godine i bio je užas širom planete. Maje kažu da nam 21. decembra sledi Sudnji dan. Pripremite se na vreme”, poručivao je više puta Pol Beglej.

Širom društvenih mreža poslednjih dana zavladao je potpuni haos a teoretičari zavera, koji su se i zbog koronavirusa silno razmahali ove godine, dobili su novu dozu samopouzdanja za širenje panike.

“Smak sveta će se dogoditi ovog meseca”, njihov je stav na Tviteru i Fejsbuku.

Brojni američki mediji kontaktirali su i 2012. ali i ove godine predstavnike NASA-e koji su opušteno odbacivali ove teorije.

“Iako su i 2012. pričali o kraju sveta, mi smo svi ostali na Zemlji. Nibiru ne postoji, nema nikakvog dokaza o toj planeti”, stav je iz NASA-e.

“Bog će sakriti svoje lice”: Tumači Biblije tvrde da se ovaj trenutak pred kraj sveta UPRAVO DESIO (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Thesun.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar