Najluđa ekipa u Rusiji: Dok je cela zemlja bila pod ključem, oni su pravili žurku (FOTO)

Od trenutka kad ga je ruska legenda Bistrov Berga nazvala drvetom, Šveđanin nemilice postiže golove I, danas, posle svakog gola kada daje izjavu pita "I, da li sam drvo?"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/instagram/ari_gol1000

Igrači u Krasnodaru zarađuju do tri miliona evra godišnje.

Osma su ekipa ruskog prvenstva, imaju osam bodova manje od CSKA i 11 od vodećeg Zenita, u Ligi šampiona su namučili Ćelsi i Sevilju, ali pobedili su Ren, najvredniji igrači su Toni Vilhena (25), krilni napadač Vanderson (26) i golman Safonov (21), koje Transfermarkt procenjuje na oko 11 miliona evra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

S klupe ih vodi jedan od najmlađih trenera u Ligi šampiona, a sada i u Ligi Evrope, Murad Musajev (37), koji je na njihovoj klupi od 2018. godine.

Sam klub je osnovan tek 2008., a u prvoj ligi je od 2011. Tržišna vrednost ekipe prema Transfermarktu je 116 miliona evra, dok je recimo vrednost Crvene zvezde 46 miliona evra.

U napadu ih vodi prekaljeni Markus Berg (34), kojeg je trenirao. S krila mu pomažu sunarodnjak Viktor Klaeson (28) i belgijski Brazilac Vanderson (26). Berg je u Evropi postigao dva gola, dok je u ruskom prvenstvu dodao još osam. Iza njega je Klaeson sa pet golova u prvenstvu.

Tu je bitna stavka i Francuz Remi Kabela (30), kao i ruski reprezentativac Jurij Gazinski (31), kojeg Rusi pamte kao strelca prvoga gola na SP-u 2018., kada je na otvaraju prvenstva Rusija s 5-0 isprašila Saudijsku Arabiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ари (@ari_gol1000)

To su neke generalije o Krasnodaru, ali fudbaleri u ovom klubu su vrlo specifični.

Ali, kao i u svakom drugom klubu, u Krasnodaru svlačionicu nastanjuju i igrači koji su pažnju privukli više kontroverzama nego igrama.

Tako je brazilski veznjak Kaio (22), koji je silom prilika ove sezone postao štoper, za vreme “lockdown-a” napravio žurku! Među šarolikim društvom koje je prekršilo sve moguće anti-korona mere bio je i saigrač Vanderson, pili su alkohol, pušili nargilu i izbio je veliki skandal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ари (@ari_gol1000)


Klub mu je uzeo pola plate za taj mesec, a baš je Kaio nakon toga bio jedan od najlošijih igrača svoje ekipe. Ali, ne nazire se njegova prodaja na zimu jer Krasnodar nema zamenu na štoperskoj poziciji.

Treći Brazilac u ekipi je napadač Ari (35), ali on se već neko vreme ne oseća kao Brazilac. Oženio je Ruskinju, ima rusko državljanstvo, odigrao je dve utakmice za rusku reprezentaciju i nakon karijere ostaće da živi u Rusiji.

Trojica Šveđana – Markus Berg (34), Viktor Klaeson (28) i Kristofer Olson (25) – imaju najveće plate, koje se u Krasnodaru kreću do tri miliona evra po sezoni. U Dinamu je trenutno “plafon” 700.000 evra, a Krasnodar igrače plaća bolje nego CSKA. Veći proračun u Rusiji imaju samo Zenit, Lokomotiva i Spartak.

I baš je delom zbog toga bivši ruski reprezentativac i igrač Zenita i Spartaka Vladimir Bistrov u jednom intervjuu Berga nazvao – drvetom!

“Ne može postići gol, ne zna da igra, kao drvo je!”

Šveđanin mu je preko medija odgovorio:

“Drvo? U redu, videćemo…”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by marcusberg9 (@marcusberg.9)

I nakon toga postao je najbolji strelac Krasnodara te nakon svake utakmice kad postigne gol izjavljuje:

“I, da li sam drvo?”

Kapiten je Aleksandr Martinovič (33), koji je Belorus, ali njih u Rusiji ne tretiraju kao strance pa ne ulazi u kvotu od osam dopuštenih stranih igrača.

Golman Matvej Safonov (21) preboleo je skoro koronavirus, ali otkad se vratio na teren, brani puno lošije nego pre.

A vlasnik kluba je bogati Rus, koji nema veze s naftom. Zove se Sergej Galickij i vodio je vrlo uspešan lanac maloprodajnih prodavnica. Firmu je prodao 2018. za 2,4 milijarde dolara, a Forbes mu bogatstvo procenjuje na 3,6 milijardi dolara.

Obožava fudbal, otac je kluba, ali za razliku od nekih zemljaka koji poseduju fudbalske klubove, on ulaže u akademiju više nego u prvi tim. Napravio je moderne terene za fudbalsku školu Krasnodara, jedan od najboljih hotela za mlade igrače u Rusiji, a san mu je da Krasnodar zaigra u Ligi šampiona sa 11 igrača iz vlastite akademije.

Zato i trener Musajev ima ogroman kredit kod gazde, jer je trener iz klupske škole, nikad nije otišao iz kluba, a na klupi prve ekipe je gotovo tri godine.

Podsetimo, nedavno su isprašili Lokomotivu našeg Marka Nikolića sa 5:0. 

I crveno-beli se oprostili od Zoltana Saba: U Zvezdi i Vojvodini neutešni zbog smrti kolege!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar