Matori pokvarenjak još “vozi”: Uskoro strip “Đavo je bio vruć”

Inspiraciju za crteže MiDej je našao u prozi omiljenog pisca Čarlsa Bukovskog

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube/Čarls Bukovski

Učitelj iz Vranja Miomir Dejanović MiDej došao je na ideju da napravi novi strip na osnovu proze Čarlsa Bukovskog i ovih dana intenzivno radi i stvara tabake prema priči “Đavo je bio vruć”.

MiDej kaže da je Bukovski, pored Selina i Fantea, njegov omiljeni pisac i da mu je to bio jedan od motiva da se odluči upravo za ovaj strip.

– Imam sve što je napisao.

Davno sam pročitao njegovu priču “Đavo je bio vruć” i još tada sam njenu radnju doživeo kao veoma pogodnu za adaptaciju, za pretvaranje u strip.

Sada je evo došao trenutak da svoju davnašnju zamisao realizujem – navodi Dejanović.

On dodaje da je već uradio petnaest stranica u olovci.

– A, kad nacrtam svih dvadeset, koliko će ih kompletan strip verovatno imati, na redu je tuširanje nacrtanog, upis teksta i bojenje.

Ovaj strip radim “za svoju dušu”, bez žurbe, a kad bude gotov objaviću ga na svojoj Fejsbuk stranici i na svom sajtu, tako da će onima koji su zainteresovani za njegovo čitanje i gledanje biti dostupan besplatno.

Koeljo uništio priču za decu koju je počeo da piše s Kobijem Brajantom

Talenat nisam kupio, pa ga neću ni prodavati – kaže Dejanović.

Među đacima veoma popularni MiDej svoje stripove je dosad objavljivao u brojnim listovima i časopisima – Neven, Mali Neven, Vranjske, Slobodna reč, Yumco novine, Učiteljski vesnik, Tabla, Iskrice, Srećni dani, Šipak, Razbibriga…

Na Učiteljskom fakultetu je diplomirao na temu “Strip kao sredstvo edukacije”, a autor je i strip-radionica za decu pod nazivom “Strip prvaci”, “Strip mi priča”, “Epidemija stripa”, “Kompjuterska izrada stripa” i dr.



Izvor: Vranje News

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar