Dobio test i otrčao na avion: Putovao 18 sati od Ruande do Viljnusa, stigao tik pred meč i igrao

Profesionalac koji obožava svoju profesiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Alfredas Pliadis / Xinhua News / Profimedia

Senegalski centar Moris Ndur za kojeg su se navodno otimali Crvena zvezda i Partizan u letnjem prelaznom roku, uspeo je da učini neobičnu stvar

Ndur je ove godine napustio Valensiju, svojevremeno je igrao za Real, Uniks i Njujork ikse, a od ove godine nastupa za Ljetvos Ritas.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Moris Ndur u 18.13 je sleteo u Viljnus posle 18-časovnog leta iz Ruande, a samo 67 minuta kasnije bio je na zagrevanju pred utakmicu svog Ritasa sa VEF Rigom, utakmicu koja je počinjala od 19.30.

Snažni centar odigrao je 29 minuta i upisao 9 poena i 5 skokova, i to sve nakon što se oporavio od koronavirusa i nakon što nije igrao 24 dana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Kada su mi rekl ida je test negativan, odmah sam počeo 18-časovno putovanje nazad u Viljnus. Krenuo sam sedmog decembra u 20.30. Na presednju u Varšavi sam vežbao kako bih pokrenuo telo, čak sam u nekom trenutku koristio i toalet za lica s posebnim potrebama kako bih vežbao bočne kretnje i radio vežbe za skok. Probao sam da spremim telo i um za važan meč”, kaže Ndur za Eurohoops i dodaje:

“Sleteo sam u Viljnus oko sat pre meča. Direktno iz aviona sam policijskim automobilom otišao u salu i stigao na vreme za utakmicu. Mnogi su mi rekli da sam lud, ali igranje utakmice zapravo je bio najlakši deo. Kada pomislite šta se dešava u svetu – virus, policijska brutalnost, mladi ljudi u Senegalu koji brodovima idu u Evropi i mnog gube živote u potrazi za boljim životom… Želeo sam da igram, morao sam da igram, da pokažem da treba da budemo zahvalni na onome što imamo u životu“.

Ndur je iz Senegala, ima 28 godina i visok je 206 cm, a pre Ritasa igrao je za Valensiju, Uniks, Njujork Nikse i Real Madrid.

Jedino što u celoj priči nije bilo kako treba jeste što je njegov tim izgubio…

CSKA savladao Šveda i Himki: Džejmsu skok falio za tripl-dabl, ali nije uspeo da prestigne Milojevića



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar