Nova ruska vakcina PREDVIĐA BUDUĆNOST? Tvrde da zaustavlja vrste kovida-19 koje još ne postoje

Uzet je u obzir evolutivni proces virusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Fabrika „Medsintez“ iz Sverdlovske oblasti pravi svoju vakcinu protiv virusa korona “„Ural“, koja će biti efikasna u borbi protiv bilo kojih vrsta kovid-19, pa čak i onih koji se mogu pojaviti u budućnosti, izjavio je predsednik Upravnog odbora “Medsinteza“ Aleksandar Petrov.

Ako imate ove simptome, 2 stvari NIKAKO nemojte raditi! Imunolog upozorava: Sledi vam bolnica

Uzet je u obzir evolutivni proces virusa, vakcina je napravljena na poseban način. To je potpuno nova tehnologija, dakle reč je o inovativnoj vakcini“, rekao je Petrov, istakavši da bi vakcina trebalo da bude hipoalergena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema njegovim rečima, vakcina je dobijena metodom genetičkog inženjeringa i za njenu proizvodnju nije potreban virusni patogen i druge komponente i elementi, povezani sa infektivnim patogenom, prenosi Sputnjik.

Petrov dodaje da su u toku pretklinička ispitivanja vakcine „Ural“ na miševima, nakon čega će „Medsintez“ započeti klinička ispitivanja.

Kakve nas mere stvarno očekuju za NOVU godinu? Član kriznog štaba OTKRIO moguće opcije

Vakcina će se moći transportovati i čuvati na temperaturama od +2 do +8 stepeni u tečnom obliku, što pojednostavljuje proces transporta.

U avgustu je Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovid-19, koju je razvio Naučno-istraživački centar “Gamaleja“, podseća Sputnjik.

Stiže nam SPAS od KORONE: Fajzer podnosi zahtev za puno odobrenje vakcine

Vakcina je nazvana „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Vakcina se zasniva na proučenoj i provernoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.z



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar