IZVAJANO TELO

Fitnes stručnjaci savetuju: Ovako ćete POPRAVITI REZULTATE kućnog treninga

Postignite idealnu formu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/Racool_studio

Duže od šest meseci živimo “novo normalno” a to ima prednosti i mane. Sigurno ne postižete maksimalne rezultate od kada ste fitness klub zamenili vežbom kod kuće i priznajte treninga je manje, kao i motivacije…

Fitnes entuzijasti i profesionalci, s druge strane, kažu da postoje jednostavni načini da poboljšamo svoje treninge i učinimo ih efikasnijim.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Evo i kako:

Postavite pred sebe inspirativan izazov

Jedan od najsigurnijih načina da budete motivisani je da sebi zadate određeni cilj. To može biti trčanje bez zaustavljanja određeno vreme ili prema kilometraži, broj sklekova i trbušnjaka, kao i bilo šta drugo što smatrate izazovnim. Ako ne možete da smislite dovoljno zanimljiv izazov, pretražite internet i saznajte što to druge motiviše da daju sve od sebe.

Zapišite ciljeve

Dokazano je nebrojano mnogo puta da zapisivanje ciljeva u velikoj meri vodi do njihovog ostvarenja. Uzmite zato papir u ruke i danas zapišite koliko ste dugo trčali, vozili bicikl ili koliko ste sklekova uradili. Sutradan uradite isto, s tom da uvek treba da se trudite da za jedan sklek ili km uradite više. Na kraju meseca vrlo verovatno ćete biti oduševljeni rezultatima.

Foto: Printscreen/Caroline Girvan

Menjajte rutinu

Ako uvek ponavljate iste vežbe i uvek istim redosledom, velike su šanse da će vam treninzi postati monotoni. S toga na sedmičnom nivou odredite jedan dan za kardio, drugi za jogu, treći za pilates, a četvrti za zumbu. Svakako jedan dan biste mogli i da sebi priuštite vid opuštanja u obliku meditacije.

Investirajte u manje skupu opremu

Tegovi za članke kao i trake za vežbanje ne predstavljaju tako skupu opremu, a mogu da vam obezbede izvrsne rezultate. Takođe lopta za pilates je vrlo korisno sredstvo za vežbanje koje proširuje raspon vežbi koje možete da izvodite.



Izvor: Objektiv.rs, Ženskimagazin.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar