Otkriven tajni prolaz namenjen za bekstvo narko-dilera, pakleni plan ga koštao pola MILIONA DOLARA

Podzemni hodnik dugačak 200 metara koji po svemu sudeći nije do kraja završen, peruanska policija otkrila je u ponedeljak ujutru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen / AMÉRICA NOTICIAS

Peruanska policija otkrila je tajni tunel dugačak više od 200 metara u blizini zatvora Kastro Kastro u Peruu za koji se sumnja da je bio namenjen za bekstvo osuđenog narko-dilera Zorana Jakšića!

Podzemni hodnik dugačak 200 metara koji po svemu sudeći nije do kraja završen, peruanska policija otkrila je u ponedeljak ujutru. Ulaz u tunel nalazio se u jednoj radionici za popravku taksija i motora u Aveniji Santa Rosa u bloku 8, koji se nalazi tik uz zadnji deo zatvora, a drugi deo trebalo je da vodi do dela zatvora sa najmanje obezbeđenja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Peruanski istražitelji izrazili su sumnje da bi iskopavanje ovako kompleksnog i velikog tunela moglo biti delo iskusnih meksičkih inženjera i radnika koji su i ranije učestvovali u sličnim ilegalnim akcijama…

Policija je saopštila da se tunel nalazi u dubini od šest do osam metara, a u njemu su pronađene vreće sa peskom i alat korišćen za iskopavanje. Kako nije završen, niko ga do sada nije iskoristio za bekstvo. Procenjeno je da je “izgradnja” ovog podzemnog hodnika započeta pre godinu i po dana, a da je koštala više od pola miliona dolara, te da je u izradi učestvovalo šest osoba.

Namenjen za bekstvo Zorana Jakšića

Već prvog dana pojavile su se sumnje da bi tunel mogao biti povezan sa bekstvom poznatog srpskog narko-bosa Zorana Jakšića koji je u Peruu osuđen na 25 godina zatvora zbog trgovine drogom, kao član međunarodnog klana Amerika, koje je objavio “America Noticias” pozivajući se na proverene izvore.

Informacije o mogućem Jakšićevom bekstvu do istražitelja su stigle još početkom prošle godine, pa je on iz predostrožnosti prebačen u Puente Piedra zatvor februara 2019. godine. Veruje se da je obustava izgradnje tunela usledila nakon njegovog premeštenja, a da bi se nastavala kada se vrati u zatvor Kastro Kastro.

Ipak policija ne isključuje mogućnost da bi se tunel koristio i za bekstvo drugih zatvorenika povezanih s trgovinom droge, koji sarađuju sa Jakšićem.

Presuda Jakšiću poništena pre mesec dana

Isti portal navodi da ovo nije jedini način na koji je Jakšić pokušao da se dokopa slobode. Pre mesec dana, uspeo je da izdejstvuje poništenje presude kojom je zbog međunarodne trgovine narkoticima osuđen na 25 godina zatvora.

Do ovakve neočekivane odluke došlo je usled proceduralnog propusta koji je ranije napravio sudija Rikardo Menrike. Presuda je, kako je objašnjeno, ukinuta zbog ozbiljnih povreda krivičnog postupka, odnosno principa nepristransog sudije.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar