Bilbo Bagins i Gandalf udružili snage: Glumačke zvezde žele da kupe Tolkinovu kuću

Žele da je pretvore u književni centar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Horrorcirdan

Ser Ijan Mekelen i Martin Friman, zvezde iz filmova “Gospodar prstenova” i “Hobit” uključili su se u kampanju za otkup nekadašnje kuće čuvenog pisca Dž .R.R. Tolkina u Oksfordu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dobrotvorna organizacija “Project Northmoor”, koju je pokrenula spisateljica Džulija Golding, pokušava da prikupi 4,5 miliona funti kojima žele da kupe kuću na broju 20 ulice Nortmor, te da je pretvore u “književni centar” u čast pisca.

Sadašnji vlasnici su im izašli u susret i odgodili su stavljanje kuće na tržište na tri meseca, da bi “Projectu Northmoor” pružili priliku da prikupi novac.

Gospodar fantastike: Ovo niste znali o legendarnom Tolkinu

Mekelen koji je glumio čarobnjaka Gandalfa i Martin Friman koji je bio Bilbo Bagins, pridružili su se tako Džonu Rejs-Dejvisu koji je utelovio patuljka Gimlija, te Ser Dereku Džakobiju koji je nedavno glumio u bigrafskom filmu o Tolkinu u naporima da se potrebna svota što pre prikupi. Ideju je podržala i pevačica Eni Lenoks. Zbog činjenice da se kuća, inače na listi objekata od posebne istorijske važnosti, nalazi u stambenoj četvrti, zakonski ona ne može da postane muzej. Zato bi, jednoga dana, ako prikupljanje novca bude uspešno, ljubitelji Tolkina biti “gosti” u njoj. Takva domaća atmosfera bila bi savršeno prikladna za razne aktivnosti poput kurseva kreativnog pisanja i mesta gde bi pisci mogli da rade na svojim delima u inspirativnom okruženju.

U slučaju, pak, da se novac ne prikupi (a svaki prilog je, kažu, važan i dobrodošao), iz organizacije poručuju da će sve što stigne na račun biti iskorišćeno za promociju Tolkinovog nasleđa i slavljenje kreativnost.

Male tajne velikih majstora: Evo kako je zaista snimana “Alisa u zemlji čuda” (VIDEO)



Izvor: B92, Jutarnji list

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar