RAPSODIJA ZA SVA ČULA

Gde u Srbiji može da se pliva na minus 10 i pluta u magnezijumskoj kapsuli? (FOTO+VIDEO)

Kupanje u izvorima mineralne vode i opuštanje u specijalnim SPA tretmanima proveren su način za jačanje metabolizma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Ideja kako da se brzo ojačaju imunitet, telo i duh i tako izbegne zaraza kojoj su sve više podložni svi, poslednjih meseci postaje prioritet svih generacija. Opuštanje u lekovitim izvorskim vodama i duge šetnje u sredini sa puno zelenila, najbolji je i najlakši je način osnaživanja organizma. Termalne vode i banje odavno su mnogima ambijent u kojem se ide u potragu za zdravljem i dobrom kondicijom. Jedno od takvih mesta je Vrnjačka Banja u kojoj se koristi lekovita voda sa čak sedam izvora, a mnogobrojni parkovi koji se prostiru na 77 hektara, idealno su mesto za boravak u prirodi.

Centralno mesto ovde zauzima Banjski park u kojem su stabla stara preko sto godina, a potvrđeno je da je crni bor posađen pre tri veka. Ovim stazama šetale su mnoge slavne ličnosti, a u svojoj bogatoj prepisci koja broji dvadeset hiljada pisama, utiske o banji preneo je i veliki ruski pisac Maksim Gorki.

Tokom hladnih meseci može se uživati u u zatvorenom bazenu, ali pravo zadovoljstvo je otplivati i do spoljnog bazena

Plivanje u lekovitim termalnim vodama koje ovde imaju idealnu temperaturu ljudskog tela pravi su provereni način u borbi protiv bolesti za one koji su pod povećanim stresom i traže mesto za potpunu relaksaciju i rad na kondiciji. Ako razmišljate o produženom vikendu negde gde biste uživali u potpunoj relaksaciji, SPA užicima i neograničenom plivanju, hotel “Tonanti” je pravi izbor.

Jedan od najluksuznijih hotela u Vrnjačkoj Banji, posebno je prepoznatljiv po svojim SPA i wellnes sadržajima koji su zastupljeni na čak dve hiljade kvadrata. Tokom hladnih meseci može se uživati u u zatvorenom bazenu, ali pravo zadovoljstvo je otplivati i do spoljnog bazena koji je povezan sa unutrašnjim, i uživati u toploj vodi dok udišete rezak, čist vazduh, čija se temperatura u zimskim mesecima spušta čak i do -10 stepeni.

Relaks soba sa toplim ležaljkama na temperaturi od 37 do 39 stepeni, idealna je priprema tela za ulazak u saunu

Zona za opuštanje namenjena je i onim manje aktivnim osobama, koje mir traže opuštajući se na prijatno zagrejanim ležaljkama, uz relaksirajuću ambijentalnu muziku i uz pogled na zelenilo parka koje okružuje hotel “Tonanti”. Relaks soba sa toplim ležaljkama na temperaturi od 37 do 39 stepeni, idealna je priprema tela za ulazak u parno kupatilo ili odmor pred odlazak u neku od mnogobrojnih sauna poput finske saune, bio, infrared saune ili slane sobe. A ovo je mesto i za odmor posle treninga u dobro opremljenom fitnes centru.

Foto: Objektiv.rs

Posebno zadovoljsto predstavlja magnezijumska plutajuća kada u kojoj se odvija terapija plutanjem, tokom kojeg utihnu sva čula, kako bi telo i duh dostigli maksimalnu relaksaciju. U zatvorenoj kapsuli slobodno možete se prepustiti plutanju na vodi, jer zbog koncentracije gorke soli ne postoji mogućnost da se potone. Krajnji rezultat ovog tretmana jeste duboka relaksacija uma i tela, bez osećaja za vreme.

Posle šetnji kroz park sa stazama dugim dva kilometra i relaksacije mnogobrojnim tretmanima i masažama osećate će se kao novi.

Da li ste znali da se u Vrnjačkoj Banji nalazi najveći opanak na svetu?

Vrnjačka banja je dobila ime po jednoj vrsti opanka, a ovaj simbol bio je inspiracija da se
izradi najveći opanak na svetu napravljen od 10 volovskih koža, dugačak čak 3,2 metra, koji odgovora broju cipela 450. Upisan je u Ginisovu knjigu rekorda 2013. godine, kao najveći opanak na svetu.

Ako ste pomislili da ćete u hotelu “Tonanti” moći samo da se relaksirate, opustite i plivate, prevarili ste se. Ovde će i vaša nepca uživati u gastronomskim čarolijama. Raznovrsan meni, sa hranom vrhunskog kvaliteta, ima bogatu ponudu za sve – ljubitelje sireva, ribe, mesa, vegeterijance, konzumente zdravih šejkova koje će ljubazno osoblje napraviti pred vašim očima od svežeg voća i povrća.

Dokaz kvaliteta svega što se priprema u kuhinji ovog hotela je i to što ispunjava visoke kriterijume kandidature za jedno od svetski najvećih i najprestižnijih priznanja za kulinarstvo – Mišelinovu zvezdicu.

I najvažnija informacija  za sve goste hotela: na ovom mestu striktno se vodi računa o merama bezbednosti zbog koronavirusa , što nam je potvrdio i direktor hotela “Tonanti” Aleksandar Gvozdić:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar