Samo je Maradona smeo da psuje papu: Dijego se odrekao katoličke crkve, a za to je imao SJAJAN razlog

Dijego Armando Maradona je jednom rekao da se potpuno udaljio od katoličke crkve zbog nerazumevanja sa papom Jovanom Pavlom Drugim

Foto: EPA - EFE/Demian Alday Estévez

Maradona je ove srede preminuo od srčanog udara, posetio je Vatikan sada već daleke 2000. godine. Maradona je tada bio iznerviran jer nije primio specijalnu brojanicu od pape.

Kasnije rekao je da se zgrozio kada je video zlatne svodove u Vatikanu, pa je čak rekao Papi da ih proda ukoliko želi da pomogne siromašnima;

“Bio sam u Vatikanu i video zlatne svodove, a onda čujem da papa govori kako je crkva zabrinuta zbog siromašne dece. Pa? Prodajte plafone, prijatelju”, rekao je Maradona, a pisao je “Independent” 2005. godine, prenosi Blic.

Maradona je posetio i papa Franju 2016. godine na huminitarnom fudbalskom meču i poručio je slično novinarima:

“Ušao sam u Vatikan i video zlatne krovove. Rekao sam sebi kako neko može da bude takav k***n sin da živi ispod zlatnog grofa i da odlazi u siromašne zemlje i da ljubi decu punog stomaka. Prestao sam da verujem”, poručio je Maradona.

Slične psovke na račun pape Jovana Pavla Drugog izneo je i 2014. godine prenosi specijalizovani fudbalski magazin iz Australije “Svetska igra”.

Ipak, kada je išao u posetu papa Franji, svom sunarodniku iz Argentine, Maradona je rekao da je njegova vera obnovljena.

“Morao sam da se udaljim od crkve, ali me je Franja vratio”, rekao je za “El Pai”.

Maradona sebe naziva “glasom nemih” i predstavnika ljudi.

Bliski Maradonin prijatelj otkrio sve detalje: Sve mu se SMUČILO, želeo je da UMRE!

Izvor: Objektiv.rs, Blic

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar