STRAVIČNO

“Možda sam i pre UBIO, a ne sećam se” Ovo je JEZIVA odbrana ikonopisca (27) koji je izmasakrirao staricu

Grahovac je optužen da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine brutalno ubio staricu Jelicu Tatarovski (82) iz Niša

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Društvene mreže

“Popio sam toga dana tri litra vina, nekoliko limenki piva, uzeo pet grama marihuane i 10 mililitara droge „dži“. Moje ponašanje nikada nije bilo destruktivno, uvek je bilo autodestruktivne prirode.

Da me je prethodnog dana policija u Raškoj kada sam obio prodavnciu pića zaržala 48 časova, ništa od ovoga se ne bi desilo, jer sam planirao tih dana da se dobrovoljno prijavim za lečenje od alkoholizma. ” Ovako se na današnjem nastavku suđenja sramno branio ikonopisac Vladan Grahovac (27) iz Raške koji je osumnjičen da je svirepo ubio Jelicu Tatarovski.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Grahovac je optužen da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine brutalno ubio staricu Jelicu Tatarovski (82) iz Niša sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem iz koristoljublja u njenom stanu na Bulevaru dr Zoranana Đinđića u Nišu i nakon toga ukrao 760 evra. Nakon zločina on je pobegao za Beograd gde je uhapšen nekoliko dana kasnije.

Dr Veselin Pečenica predsednik komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu izjavio da je na osnovu analize ličnosti i sudskih spisa komisija veštaka zaključila da je ponašanje Grahovca “u značajnoj meri bilo racionalno” a kontrola postupaka pod “dominantnom voljom”.

Upitan od strane zamenika VJT Andrije Ivića da ako se uzme kao tačno da je Grahovac uzeo pomenutu količinu alkohola i droge, da li bi mogao da više puta ulazi u zgradu, presvlači se, izbegava kamere, odlazi u bolnicu pa u Beograd, dr Pečenica je istakao da bi se to sve sigurno odrazilo na njegovu motoričku sposobnost koja bi bila snižena.

Vladan je IZMASAKRIRAO STARICU (82) i ukrao joj novac: Mogao bi da izbegne najstrožu kaznu zbog ovoga

– Obzirom da navodi da je konzumirao i drogu “dži” očekivalo bi se potenciranje dejstva alkohola jer sve deluje depresivno na centralni nervni sistem. Iz tih razloga mislimo da bi i druge sposobnosti okrivljenog bile kompromitovane, osim amnezije koju iznosi u svojoj odbrani. Kada je komisija radila prvi nalaz, pre iznošenja odbrane okrivljenog, ocenjeno je da u vreme izvršenja krivičnog dela nije bio neuračunljiv.

Nakon iznošenja odbrane evidentira se velika disproporcija između činjeničnog stanja i njegovog subjektivnog odnosa prema krivičnom delu. Smatramo da isti ne bi bio sposoban da predmetno krivično delo učini s pretpostavkom da je konzumirao sve navedene supstance. Da je konzumirao sve navedeno bila bi neophodna hitna medicinska pomoć usled omamljenosti, sediranosti i pospanosti a motorički ne bi bio sposoban da preduzima sve radnje – objasnio je dr Pečenica.

Možda sam i pre ubio nekoga, al se ne sećam

Grahovac je u ranijoj odbrani pred sudom rekao da je kriv jer forenzičke dokaze ne može da ospori, ali da se ubistva ne seća jer mu se već dešavalo da ima crne rupe u pamćenju kada pomeša velike količine alkohola i droge. On je ispričao da ga je u mladosti otac brutalno prebijao a njegov prijatelj i silovao kada je imao 5.godina. Zbog trauma se odao alkoholu, drogama i prostituciji.

Kada je saznao da je HIV pozitivan krenuo je u Niš da se vidi sa bivšim partnerom i drugaricom ali su ga odbili, pa se napio i uzeo drogu „dži“ koja izaziva agresiju. Kako tvrdi, hteo je da skoči sa solitera, ali je onda izgubio pamćenje, a sledeće čega tvrdi da se seća je da je u autobusu sa Beograd sa zamotanom ruku.

– Ni na kraj pameti mi nije palo šta se desilo. I ranije mi se dešavalo da imam crne rupe u sećanju kada pomešam alkohol i narkotike. Možda sam ranije još nekoga ubio u takvom stanju, a da se ne sećam – naveo je Grahovac ranije u svom obraćanju pred sudom.

Majčin ljubavnik preporučio mladića za ubistvo?! ŠOKANTNI detalji u istrazi likvidacije na Novom Beogradu

Sud je saslušao i savetnika odbrane dr Ćirića koji je izneo niz primendbi na nalaz veštaka Specijalne zatvorske bolnice iz Beograda, smatrajući da je nepotpun i sa “značajnim nedostacima”. On smatra da se razvoj ličnosti okrivljenog odvijao u nepovoljnim porodičnim okolnostima zbog brutalnosti koju je ispoljavao njegov otac a kasnije je u bio i seksualno zlostavljan u 5.godini što je dovelo do poremećaja – disharmonične neskladne ličnosti, na koji su se kasnije nadovezali I psihički poremećaji –depresija, za koju kaže da predstavlja privremeno duševno oboljenje, i zavisnost od psihoaktivnih susptanci.

Sud je prihvatio predlog advokata odbrane Jelene Arsić da se sasluša veštak Zavoda za sudsku medicinu u Nišu dr Radovan Karadžić o tome koliko je povreda na telu starice bilo naneto dok je bila živa, sa koliko snage su nanete, kakva je njihova mehanika i intenzitet. Suđenje se nastavlja 21. decembra.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar