KORONA VAKCINA

Erdogan prelomio: Turska pokazala kome više veruje, u toku pregovori sa ovom državom oko vakcine

Održan je Telefonski razgovor lidera Turske i Rusije

Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom razgovarao telefonom o pitanju uvoza ruskih vakcina protiv koronavirusa.

„Vakcine se razvijaju u Rusiji, Kini, kod nas. O uvozu vakcina razgovaramo sa stranim kolegama, a razgovarao sam i sa Putinom. Pomno posmatramo rezultate upotrebe vakcina i nadam se da ćemo uskoro moći da ih koristimo u velikom obimu u našoj zemlji“, rekao je turski lider.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Telefonski razgovor lidera Turske i Rusije održan je 24. novembra. Kako je prethodno izvestila pres-služba Kremlja, Putin i Erdogan su se založili za dalju saradnju u borbi protiv kovida 19, a prioritet je koordinacija u razvoju i proizvodnji vakcina.

Ranije je pres-služba Ministarstva zdravlja Rusije saopštila da je Turska zainteresovana za organizaciju proizvodnje vakcine protiv kovida 19 „Sputnjik V“ u turskim fabrikama za proizvodnju lekova.

Erdogan krenuo u akciju: Na Sredozemlju pokrenuta OPERACIJA Kipar, ovo je i za Srbiju velika nevolja 

Neočekivano rešenje: VAKCINA protiv korone stiže iz ove zemlje 

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu „Sputnjik V“ je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Izvor: Sputnjik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar