Zašto smo voleli Dijega? Maradona na splavu usred Beograda pevao “Marširala kralja Petra garda” (VIDEO)

Maradona je oduševio svojom veličinom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto; Printscreen/Youtube/NebaBeograd

Dokumentarni film Emira Kusturice o životu slavnog fudbalera Dijega Armanda Maradone objavljen je 2008. godine.

Pričajući priču o tri čoveka – fudbalskom Maradoni, antiglobalističkom Armandu i porodičnom Dijegu – Kusturica je posetio gotovo sva “mesta zločina” možda i najvećeg fudbalera ikada: Argentinu, Barselonu, Napulj, Kastrovu Kubu, obišavši i beogradski stadion “Marakanu”, na kojoj se dogodio legendarni lob.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Saga o usponu sa dna do vrha, o sunovratu na dno i ponovnom “rođenju”.

Na veliku žalost El Pibe nas je juče napustio, ali živeće večno u našim srcima.

Emir Kusturica je rekao za naš portal kako je sarađivao sa čuvenim El Pibeom: 

“Igrao se sa vlastitom slavom i nosio osmeh koji vredi više od svih atomskih bombi SAD, lovetine Džefa Bezosa i čitavog Holivuda. Jer šta bi da mi neko da sve to pa da biram da li bih to uzeo ili da mi se još jednom nasmeje moj drug, čarobnjak iz Argentine ja bih, naravno birao ovo drugo.”

Radeći na dokumentarnom filmu o legendi fudbala “Maradona“, Emir Кusturica je svog glavnog junaka ugostio u Beogradu 2005. godine, gde su snimali sekvencu o čuvenom Maradoninom golu na stadionu “Marakana” 1982. godine na utakmici Crvena zvezda – Barselona.

Za Dijega je uveče upriličeno druženje na splavu, gde je i sam Maradona, ponesen atmosferom i gostoljubivošću, zapevao “Marširala, Marširala kralja Petra garda”, a kasnije je i zaigrao uz muziku trubača.

Maradona je pre dve sedmice podvrgnut operaciji subduralnog hematoma na mozgu, nakon što je hospitalizovan zbog anemije i dehidracije. Lekari su intervenciju izveli i najavili da sledi period oporavka.

Nažalost, situacija se, očigledno, naglo pogoršala jer, kako javljaju lokalni mediji – Maradona je izgleda doživeo srčani udar, a brza intervencija lekara nije bila uspešna.

Šabanadžović čuvao Maradonu: On se zabavlja na zagrevanju, a meni kuva u glavi! Bio je više od fudbalera



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar