EMOTIVNA ISPOVEST

Dao bih svu LOVU sveta, samo da mi se ponovo nasmeje moj Maradona! Kusturica za Objektiv otvorio dušu

Emir Kusturica rekao za naš portal kako je sarađivao sa čuvenim El Pibeom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: profimedia

Kada se Isus sapleo, zašto ne bih i ja?” samo je jedna od rečenica po kojoj ćemo pamtiti jednog od najboljih fudbalera svih vremena na svetu, Diega Armanda Maradonu, koji je večeras od srčanog udara preminuo u svojoj šezdesetoj godini.

“El Pibe”, “Božija ruka” ili samo “Diego”, svako će Maradonu pamtiti onako kako on bude želeo, ipak jedan proslavljeni Srbin koji ga je možda i ponajbolje poznavao od svih za Objektiv.rs otkriva kakav je zaista Diego bio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srpski reditelj Emir Kusturica za naš portal u emotivnoj ispovesti povodom smrti Diega Armanda Maradone piše (reči profesora Kusturice prenosimo integralno):

Umro Dijego Maradona (FOTO)

“Niko na svijetu kao Dijego nije zadržao privilegiju djetinjstva da ostane vječno dijete i da ne poremeti spotanost koju djetinjstvo sobom nosi. I što je vijeme više odmicalo on je sve više postajao dijete koje se igra, da nije tako kako bi odigrao onolike utakmice i kako bi svakom timu u kojem je igrao donio najvece fudbalske trofeje”, piše za Objektiv.rs Kusturica i dodaje:

“Jer da mu je ikada uspjelo da do kraja odraste nebi nas njegove igre uzbudjivale u mjeri u kojoj se to dešavalo. Izvan terena nije uspjevao da se uravnoteži pa je i u svakodnevni život unosio elemente igre koj su se kosile sa pravilima. Sav novac koji je zaradio potrošio je, na druge i na svoje poroke koje nije skrivao. Srećna okolnost je što sam ja bio svjedok jednog oporavka gdje je Kanska pozornica bila mjesto njegovog velikog povratka.Već tada je bio nekoliko puta u smrtnoj opasnosti”.

Kusturica dalje piše:

“Tu je postojala neka cudna smjesa u tom biću, gledao sam ga kako na stadionu Boka Juniorsa reaguje na gol,to je bio glas koji proizvodi zemljotres,to je bila reakcija kao vulkan da s izlije iz utrobe zemlje. Kao i svi ljudi koji ne zaborave svoje porjeklo on je binuo o obespravljenima i nikada nije postao dio establišmenta, volio je Kastra Kubu i porobljenu Juznu Ameriku, bio njihov najbolji PR, kao što je čitav život promovisao vlastito sirotinjsko djetinjstvo”, piše on i dodaje:

“Igrao se sa vlastitom slavom i nosio osmjeh koji vrijedi više od svih atomskih bombi SAD, lovetine Džefa Bezosa i čitavog Holivuda. Jer šta bi da mi neko da sve to pa da biram da li bih to uzeo ili da mi se još jednom nasmije moj drug , čarobnjak iz Argentine ja bih, naravno birao ovo drugo”.

Piše: Darko Zlojutro



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar