Istaknite njihovu LEPOTU: Ove trikove bi trebalo da znaju sve devojke sa SMEĐIM OČIMA

Stavite ih u prvi plan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valuavitaly

Jedna od najčešćih boja, kada su u pitanju oči, jeste smeđa.

Zapravo, u pitanju su nijanse smeđe koje variraju od vrlo tamne do skoro pa zelene nijanse, od tople boje lešnika, do još svetlijih smeđih očiju, koje mogu biti prošarane tačkicama zlatne boje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dobro pogledajte kakve smeđe oči imate i posegnite za nekim od ovih bjuti trikova kako biste istakle njihovu lepotu.

Smeđooke devojke zaista imaju sreću kada su u pitanju boje makeup-a koje pristaju ovim očima. Na smeđim očima dobro izgledaju sive nijanse, svi tonovi ljubičaste, kao i metalik boje kao što su zlatna i bronzana. Sve što treba da uradite jeste da ih uskladite sa tonom kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pat McGrath (@patmcgrathreal)

Boja šljive naglašava zeleni ton u smeđim očima, dok će nežna ružičasta, boja breskve, boja šampanjca i bledi sivo-smeđi tonovi učiniti to da se smeđe oči istaknu i da zasijaju. Šminkeri, za kreiranje izgleda, uglavnom preporučuju da se koriste dve do tri nijanse senke za oči – tamna, srednje tamna i svetla. Kozmetičke kompanije najčešće prave palete senki tako da sve boje iz nje mogu da se kombinuju. Spajajte tonove koji su jedni pored drugih i tako ćete postići da se lepo stapaju, odnosno da prelazi ne budu prekontrastni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pat McGrath (@patmcgrathreal)

Od oblika očiju zavisi gde treba da nanesete svetle, a gde tamnije tonove. Ukoliko su oči smeštene vrlo blizu, svetliji ton uz unutrašnji ugao oka i na korenu nosa će učiniti da one izgledaju razmaknutije. Oči koje duboko “upadaju” će, uz pomoć svetlijih boja, ružičaste, zlatne i srebrne, “iskočiti”.

Ukoliko stavite zelenu senku, oči boje lešnika će izgledati zelenije. A ukoliko, uz to, obučete i zelenu majicu, ili bluzu, učinak će biti veći. I ajlajner može da bude toplo bronzane smeđe nijanse, tamno smeđi, pa čak i plav ili jarko ljubičast. Što je tamnije boje – to će ajlajner biti naglašeniji. Vucite crtu na gornjem kapku od nosa, ka spolja, a na donjem samo od sredine oka do spoljnog ugla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Čuveni “smokey eye” ćete postići tako što ćete ajlajner blago “razmazati” tako da više nema strogih crta i/ili korišćenjem sivih i smeđih boja, tako što ćete zamutiti linije bronzanim, ili zlatnim nijansama na gornjem kapku.

Trudite se da danju ne nosite jake senke. Bilo bi dobro da uspete da je uskladite sa odećom koju tog dana nosite, jer će sveukupan izgled tako biti bolji.

Osnovno pravilo je da ujutru i uveče ne stavljate isti mejkup.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violette (@violette_fr)



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar