Pevaču Vladu Georgievu ZABRANJEN ulazak u Crnu Goru na DESET godina!

Policijska uprava Herceg Novi u ponovnom postupku donela novu odluku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/ Danijel Milutinović

Uprava policije Herceg Novi zabranila je pop pevaču Vladu Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Georgieva, navodi Blic.

Iz ove advokatske kancelarije podsećaju da je MUP Crne Gore prvo usvojio njihovu žalbu, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu bio zabranjen ulazak, a onda je Policijska uprava Herceg Novi u ponovnom postupku ulazak zabranila na 10 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: E-stock

U saopštenju se izražava uverenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu, prenose beogradski mediji.

” U međunarodnoj pravnoj praksi oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek, kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporacionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima. Kao pravni zastupnici Vlade Georgieva, uvereni smo da će Vlada Crne Gore prihvatiti stav da i stranac ima svoja prava i da moć države da izriče zabrane pojedincu mora biti ograničena osnovnim standardima vladavine prava”, navode advokati kancelarije Tomanović.

Georgiev je krajem avgusta vraćen sa graničnog prelaza Sitnica u BiH zbog, kako je saopšteno tada iz crnogorske Uprave policije, zabrane ulaska u Crnu Goru.



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (1)

Ostavite komentar