Profesionalna kuvarica otkrila: Ovo NIKADA ne bi trebalo da PORUČITE u RESTORANU

Šta onda da jedemo?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wavebreakmedia_micro

Mnogi vole da jedu u restoranima.

Ako ništa drugo, ne zahteva baš nikakav trud.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim da odlučimo šta ćemo naručiti.

Međutim, ako je sudeći prema rečima Džeme Simonite, profesionalne kuvarice, jedan obrok ne bi trebalo baš nikada da naručujemo u restoranima, jer je mnogo bolji i ukusniji kada ga pripremimo kod kuće.

U pitanju je pečeno meso. Najčešće ga serviraju sa pirinčem, krompirom i drugim povrćem, međutim, Džema tvrdi da u restoranu nikada ne možemo da očekujemo da bude pripremljeno kao kod kuće.

“Pečeno meso u restoranu je retko začinjeno kako treba, na sebi nema dovoljno maslaca, što je po meni ogromna greška, a ne možete biti sigurni ni da li će meso biti dobro pečeno, ili ćete dobiti žilav komad”, kaže Džema.

Foto: Freepik/timolina

Ukus na koji, takođe, ne možemo da se oslonimo u restoranima jeste ukus pečenog krompira.

“Pečenje mesa je rad ljubavi, pažljive marinade, pripreme i proveravanja. Kada naš dom ispuni miris mesa, znamo šta nas čeka, a to je gozba. U restoranu toga nema”, ističe ona.

Međutim, postoje jela i koja je bolje da vam napravi profesionalac, nego vi sami.

Jedno od njih je pica.

Džema smatra da se trud oko spremanja pice ne isplati ukoliko nemate pica peć.

Foto: Freepik/KamranAydinov

“Domaće rerne jednostavno ne mogu da dosegnu temperaturu koja je potrebna za postizanje narastanja te neverovatne kore. Nemojte se zavaravati ni obećanjima koje daje takozvano kamenje za picu. Mnogo je bolje da uživate u dobrom zalogaju u svojoj lokalnoj piceriji i da ne prljate kuhinju brašnom”, zaključila je ova profesionalna kuvarica.



Izvor: Objektiv.rs, mirror.co.uk

Komentari (1)

  1. Volim da mi neko napravi horoskop,sli je to za mene jako skupo.Svaka Vam castsčastili ja smem samo do telefona.

    Odgovori

Ostavite komentar