Tači izlazi pred sud sledećeg leta: Tužioci su DOKAZE protiv terorista OVK imali već 20 GODINA?

Tači, Veselji, Krasnići i Saljimi prate konferenciju u Hagu putem video linka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Jerry Lampen via AP Photo, Pool

U Hagu je u toku statusna konferencija u slučaju koji Specijalni sud za zločine OVK vodi protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

Zločinac zna da je KRIV: Komadant OVK ne osporava razloge zbog kojih je u Hagu

Četvorica optuženih prate konferenciju putem video linka, kao i deo njihovih branilaca, dok su neki advokati u sudnici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tužioci su poručili da se određene radnje istrage još nastavljaju i tu se, pre svega, misli nas predmete i dokumenta koja su zaplenili tokom hapšenja optužene četvorice. Ti materijali se sada obrađuju i verovatno će biti uključeni u sudske spise.

Haos u Prištini posle optužnice protiv Tačija: Hoti strankama da imaju DVA IZBORA 

“Naša namera je da pregledamo optužnicu ponovo i da skinemo neke redakcije i da dostavimo manje redigovanu optužnicu, odnosno da se otkriju još neki delovi. Ne vidim razloge da suđenje ne počne jula 2021.”, saopštilo je Specijalno tužilaštvo.

Dejvid Huper, branilac Hašima Tačija je rekao da su tužioci vršili istragu pet godina, a neke dokaze su imali možda deset ili 20 godina.

“Mi smatramo da nam je potrebno najmanje 18 meseci da se pripremimo. Sada nas ometa i situacija sa epidemijom kovida. U optužnici je dosta toga redigovano, sve se crni”, naveo je Huper.

Teme ove sednice su dogovori i razmena obelodanjivanja dokaza između tužilaca i odbrane, razmotriće se koliko je vremena potrebno da se oni iznesu, kao i ostala tehnička pitanja.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar