Hrvati poklekli! Crveni karton i nestvaran kiks golmana u 91. minutu: Iz keca u dvojku na Poljudu (VIDEO)

Kovačić postigao dva gola, Livaković nesretno poklonio pobedu gostima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Anders WIKLUND / AFP / Profimedia

Hrvatska fudbalska reprezentacija izborila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija premda je u susretu poslednjeg kola u Splitu izgubila od Portugala sa 2-3, a u drugom susretu Francuska je pobedila Švedsku sa 4:2.

Uoči poslednjih 90 minuta natecanja u skupini 3 Francuska je sa 13 bodova osigurala prvo mesto i plasman na završni turnir, Portugal je imao 10 bodova i sigurno je bio drugi, dok su Hrvatska i Švedska imale po tri boda i odlučivale su o putniku u niži rang natecanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

U poslednjem kolu i Hrvatska i Švedska su izgubile, no “Vatreni” srećom s manje razlike što je bilo dovoljno za osvajanje trećeg mesta.

Oba gola za Hrvatsku zabio je Mateo Kovačić (29, 65), dok su strelci za Portugal bili Ruben Dias (52, 90) i Žoao Feliks (60). Hrvatska je od 52. minute igrala bez isključenog Marka Roga.

Hrvatska je povela u 29. minuti golom Matea Kovačića, kojem je to bio prvi pogodak za “Vatrene” nakon više od pet godina. Prvi i do sada jedini gol postigao u prijateljskom susretu protiv Gibraltara 2015.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 52. minuti, kada je Marko Rog isključen zbog drugog žutog kartona. Portugal je odmah izjednačio. Kristijano Ronaldo je opalio iz slobodnjaka, Livaković je obranio, ali lopta se odbila do Pereire koji je odmah vratio do Rubena Diasa koji je mirno zabio za 1-1.

Nažalost, samo osam minuta kasnije Portugal je okrenuo rezultat, a pogodak je zabio Žoao Feliks. Gosti su dali gol nakon što je Žota loptu uštopovao rukom pa potom i asistirao Feliksu koji je zabio u praznu mrežu. Ali, engleski sudac Majkl Oliver je pokazao na centar.

Vodstvo gostiju nije dugo trajalo, u 65. minuti Kovačić je sa ruba kaznenog prostora zabio za 2:2. Portugal je do pobede stigao u 90. minuti drugim golom Rubena Diasa koji je iskoristio grešku Livakovića kojem je lopta ispala iz ruke.

U drugom susretu iz ove skupine Francuska je na “Stade de Franceu” pobedila Švedsku sa 4-2 i potvrdila prvu poziciju i plasman na završni turnir.

Sergej KRIVI saigrače, Tumbaković BESAN zbog Kolarova: Tačno ćemo u glavu tražiti krivce!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar