JERMENIJA

Putin se HITNO oglasio: Status Nagorno Karabaha nije rešen, sledi totalni OBRT?

Moskva održava status kvo za Nagorno Karabah

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/TASS/Alexei Druzhinin

Konačni status Karabaha nije rešen, Moskva održava status kvo, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 24“.

„Ako budu normalni odnosi između Azerbejdžana i Jermenije, biće moguće rešiti pitanje statusa Karabaha“, dodao je ruski predsednik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je istakao da je za Nagorno-Karabah potrebno vreme kako bi se miran život vratio u domove i da rane još nisu zaceljene.

Vladimir Putin zagrmeo: Saopštio VAŽNU stvar Azerbejdžancima pre nego što stupe na TLO Nagorno Karabaha 

„Najvažnije je da smo uspeli da zaustavimo krvoproliće. Više od četiri hiljada ljudi poginulo je samo prema zvaničnim podacima, a zapravo, mislim i više. To nije film, to je tragedija koja se događa u životu sa konkretnim ljudima, konkretnim porodicama! Zbog toga je zaustavljanje krvoprolića glavni rezultat“, naglasio je Putin.

Sporazum o Karabahu
Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, u sastavu ruskog mirovnog kontingenta u zoni sukoba u Nagorno-Karabahu biće 1960 vojnika, 90 oklopnih transportera, 380 jedinica automobilske i specijalne tehnike.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar