Tajna moćnog Kristijana Ronalda: U telu ima samo 7 posto MASTI, a ovako izgleda njegov JELOVNIK

Strogo ga se pridržava godinama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/CR7 Underwear/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ronaldo važi za jednog od najboljih fudbalera sveta.

I slobodno možemo reći i najlepših i najzgodnijih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada je reč o fudbalu, osvojio je sve što je moglo da se osvoji.

Isto važi i za žene, ali to je sada manje bitno.

Kristijan Ronaldo i u svojoj 35. godini života sve radi isto. Ovaj Portugalac ima telo 20-godišnjaka.

Ono sadrži sedam posto masti, a prosek kod profesionalnih fudbalera je deset.

Primera radi, bodibilderi imaju, otiplike, tri posto telesne masti. Međutim, čak polovinu Ronaldove mase čine mišići, a prosek kod fudbalera je 46 posto. U prevodu, on uopšte ne stari!

Zašto je to tako?

Ronaldo ima neverovatnu radnu etiku, zbog koje, od početka svoje karijere, trenira “kao lud”. Na trening dolazi prvi, odlazi poslednji, a pored treninga će odraditi i sat vremena u teretani. Takođe pazi i na ishranu. Njegova se sastoji isključivo od najkvalitetnijih i pažljivo biranih namirnica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Dnevno pojede šest obroka, dva puta ruča i večera, jednom doručkuje i ima jednu užinu. Istog menija se drži godinama, te tako za doručak preferira šunku i posni sir, a za užinu pojede tost sa avokadom, ili nekada samo voće. Nekoliko sati kasnije ruča prvi put i to piletinu i salatu, dok za drugi ručak uglavnom jede ribu poput sabljarke, tune, ili bakalara, uz jaja, salatu i masline.

Naravno, ne prejeda se, već uzima manje porcije.

Za prvu večeru pojede meso uz povrće, a za drugu sabljarku uz salatu. Skoro nikada ne pije gazirana pića, ne jede zamrznutu hranu, a nije ni jedan od onih koji će, na kraju dana, popiti čašu alkohola. On je jednostavno tip koji ima neverovatnu etiku.

Njegov neverovatan režim je najbolje opisao Patris Evera, koji je sa njim igrao u Mančester Junajtedu.

“Ako vas Kristijano pozove na večeru kod sebe, toplo vam preporučujem da odbijete. Rekao mi je “Patrise, svrati posle treninga.” Otišao sam, a bio sam jako umoran. I sedim ja tako tamo za stolom, a na njemu samo salata i belo meso, piletina… Pomislio sam: U redu, ništa strašno… Za piće je bila samo voda, od sokova ništa. Nadao sam se da će, nakon toga, doći neko dobro meso, ali ništa nije došlo”, požali se Evera, pa nastavio:

“On je pojeo, ustao i počeo da se igra sa loptom, da izvodi neke trikove, a zatim mi je rekao da ustanem da bismo se dodavali, bez da nam lopta padne na pod. Malo sam ostao zatečen, pitao sam ga da li mogu da pojedem do kraja, a on je samo rekao: Ne, ne, hajde da se igramo, pa smo tako počeli. Nakon toga je predložio bazen, što mi je bilo dobro, a posle toga smo bili u sauni i đakuziju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Život profesionalnog sportiste je jako naporan zbog silnih putovanja, treninga i utakmica, pa Portugalac veliku važnost pridodaje odmoru i regeneraciji tela. Tokom noći se drži ritma od osam sati sna, a tokom dana, kada je slobodan, ume da odspava i po pet puta dnevno.

I to je Ronaldo. Jedan od najboljih u istoriji, čovek koji je srušio brojne rekorde, a u 36. godini izgleda i igra kao mladić od 20 godina. I dan danas se svakodnevno drži svog rituala i nikada nije odustao. Znao je da će mu on doneti uspeh, krov sveta, a vidite ga i sami. Već 13 godina je na vrhuncu.

Da je čudo prirode i plod neverovatnog rada, to su otkrili na Univerzitetu Chichester 2011. godine, kada su obavili testiranje sa Ronaldom u glavnoj ulozi. Portugalac je skočio 78 centimetara u vazduh, što je sedam centimetara više od prosečnog NBA igrača. Naučnici su izračunali da Ronaldo, prilikom odskoka, stvara silu jednaku pet puta njegovoj telesnoj masi. I nakon skoro osam godina, sve je i dalje isto.

“Kada Ronaldo skače, savije kolena i stavi noge iza zadnjice. To ima efekat privremenog podizanja centra gravitacije, a svima nam se čini kao da stoji u vazduhu”, rekao je dr Nil Smit, stručnjak za biomehaniku na Univerzitetu Chichester.

Ono što je neverovatno, jeste to da Portugalac i sa 35 ima neverovatan odraz i on kao da uopšte ne stari. Tajna njegove fizičke spreme je u biranoj ishrani, dijeti i svakodnevnom vežbanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ronaldove neverovatne brojke:

78 centimetara – Ronaldo skače u vis.
71 centimetar – Skok u vis prosečnog NBA igrača.
122 centimetra – skakao je Majkl Džordan
5G – Sila koja nastaje prilikom Ronaldovog odskoka



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar