U kamionima se krije ORUŽJE BUDUĆNOSTI: Pogledajte šta su Rusi poslali u Nagorno-Karabah (VIDEO)

Sistem za elektronsko ratovanje stigao da pomogne mirovnjacima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Ruska vojska je u sklopu svojih mirotvoračkih jedinica rasporedila napredni sistem za elektronsko ratovanje RB-341V „Leer-3“ u Nagorno-Karabahu.

Isplivala gorka ISTINA o ratu: Evo zbog čega je Jermenija IZGUBILA rat, mnogima se neće svideti

Sistem je zasnovan na kamionima KamAZ-5350 6×6, a razvio ga je specijalni tehnološki centar “LLC” sa sedištem u Sankt Peterburgu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Leer-3 je prvi put predstavljen javnosti 2015. godine, i dizajniran je za nadgledanje i napad na GSM komunikacije.

Jezive scene u Nagorno Karabahu: Azerbejdžanski vojnik SKRNAVIO crkvu, pa vikao “Alahu akbar” (VIDEO)

Svaki Leer-3 sistem se oslanja na jedan ili dva drona Orlan-10, koji nose opremu za elektronsko ratovanje. Dron može da ostane u vazduhu 16 sati i ima domet od 140 kilometara.

Kako pišu Novosti, sistem Leer-3 služi za suzbijanje mobilne komunikacije, simulira rad bazne stanice u opsezima GSM 900 i GSM 1800 i šalje lažne signale, izviđa i otkriva GSM mreže otkrivanjem izvora zračenja, detektuje upotrebu mobilnih telefona, tableta i drugih komunikacionih sistema, locira korisnike istih uređaja na digitalnoj mapi, prenosi koordinate artiljerijskim posadama, služi za osmatranje situacije na bojnom polju i kretanje trupa iz vazduha procenjuje stanje kopnenih i pomorskih objekata.

Ruski mirovnjaci u Nagorno-Karabahu će koristiti Leer-3 da nadgledaju sprovođenje mirovnog sporazuma između Jermenije i Azerbejdžana.



Izvor: Novosti

Komentari (1)

Ostavite komentar