STRAVIČNE SCENE

Jezive scene u Nagorno Karabahu: Azerbejdžanski vojnik SKRNAVIO crkvu, pa vikao “Alahu akbar” (VIDEO)

Azerbejdžanska vojska vrši teror nad preostalim jermenskim stanovništvom i imovinom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci skrnavljenja pravoslavnih svetinja od strane azerbejdžanskih vojnika u Nagorno Karabahu.

Nakon potpisanog sporazuma o primirju i povlačenja jermenske vojske, na društvenim mrežama pojavljuju se snimci na kojima, navodno, azerbejdžanska vojska vrši teror nad preostalim jermenskim stanovništvom i imovinom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na tviteru se pojavio snimak azerbejdžanskog vojnika koji je uništio statuu na krovu crkve, a potom uzvikuje “Alahu akbar” (bog je veliki).

Divljanje azerbejdžanskih vojnika podseća na albanski pogrom Srba sa Kosova 2004. godine, skrnavljenje i uništavanje srpskih crkava.

Pojavili su se i eksplicitni snimci zlostavljanja i ubijanja civila, na nekim snimcima se mogu videti navodno azerbejdžanski vojnici koji svezanom civilu koji je, kako pišu, Jermen koji je odbio da ostavi svoju kuću i napusti Nagorno Karabah, seku uši.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin reagovao je odmah i zahtevao od azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva da se sačuvaju hriščanske svetinje



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar