GOVOR MRŽNJE

“Svi Srbi završe na POPISU ZAKLANIH”: Skandalozan tekst u hrvatskoj štampi slavi USTAŠTVO

Komentar u nedeljeniku "Hrvatski tjednik" izazvao burnu reakciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube printscreen/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Ekstremno desni “Hrvatski tjednik” objavio je u najnovijem broju zastrašujući komentar u kojem poziva na nasilje prema Srbima i Miloradu Pupovcu, poručujući da svi Srbi “pre ili posle završe na popisu jasenovačkih žrtava”, preneo je portal hrvatskog nedeljnika “Novosti”.

Hrvati zabrinuti zbog ustaštva? Mediji pokrenuli akciju protiv govora mržnje

Komentarišući nastup poslanika i predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorada Pupovca u Saboru, “Hrvatski tjednik” je rubrici “Fusnote za fah idiote” objavio komentar urednika Ivice Marijačića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Reč je o rubrici u kojoj taj list redovno donosi po nekoliko izjava javnih osoba, uglavnom s levo-liberalne političke i društvene scene, za kojima sledi kratki urednički komentar, potpisan samo sa “HT”.

Ti komentari su, pišu “Novosti”, često krajnje neukusni i uvredljivi, ali ovaj put je, kažu, reč o još gorem – pozivanju na nasilje s porukom da se Srbi i Pupovac neće smiriti dok i sebe ne vide na jasenovačkom “popisu zaklanih”.

Pavelić SPASIO život Dražinom popu, koji je odlikovao Šešelja! Ovo je dokaz saradnje USTAŠA i ČETNIKA

“Hrvatski tjednik” citirao je najpre deo prošlonedeljnog Pupovčevog saborskog govora o identitetu Srba u Hrvatskoj, a potom sledi komentar: “Nećete se smiriti dok i sebe ne vidite na popisu zaklanih.”

Uz aluziju da su ustaški zločini fikcija, komentar “Hrvatskog tjednika” na Pupovčev govor ne poziva samo na nasilje, nego se i otvoreno ruga svim jasenovačkim žrtvama.

“Novosti”, nedeljnik koju izdaje srpsk zajednica u Hrvatskoj, navodi da je ova zastrašujuća poruka upućena Pupovcu licno, ali i Srbima generalno.

“Baci bombu, goni Srbe”: CRNOGORSKE USTAŠE divljaju u Podgorici (VIDEO)

Taj je poziv na nasilje brutalan čak i u kontekstu “Hrvatskog tjednika”, konstatuju “Novosti” i dodaju da zadarski list iz broja u broj u svojim huškačkim tekstovima vređa i demonizuje legitimne predstavnike srpske nacionalne manjine etiketirajući ih kao “agresore”, “velikosrbe” i “četnike”.

“Hrvatski tjednik”, navode, iz broja u broj sistemski negira zločin genocida počinjen nad Jevrejima, Romima i Srbima u NDH i ustaškom logora u Jasenovcu.

Promoviše, ističu, negatore jasenovačkog genocida i holokausta i poziva na finansiranje njihovih aktivnosti, dok na različite načine afirmira ustaštvo i lik i delo poglavnika Ante Pavelića.

Uz aluziju da su ustaški zločini fikcija, komentar “Hrvatskog tjednika” na Pupovčev govor ne poziva samo na nasilje, nego se i otvoreno ruga svim jasenovačkim žrtvama, navode “Novosti”.

Podsećaju i da su mediji više puta izveštavali o degutantnom pisanju Hrvatskog tjednika, za koji je, na primer, SDP “prepun potencijalnih terorista i ubojica”, koji je Zaštitnicu građana Loru Vidović, istoričara Hrvoja Klasića, predsednika IDS-a Borisa Miletića, predsednika Jevrejske opštine Zagreb Ognjena Krausa i Pupovca nazvao “jahačima velikosrpske apokalipse u Hrvatskoj”.Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar