Hyundai kupuje “robota iz noćne more” za milijardu dolara?

Ozbiljni planovi južnokorejske kompanije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Znationarmy

Hyundai je zainteresovan za robotsku kompaniju Boston Dynamics, poznatu po robotima poput Spota, kojeg su mediji prozvali “robotom iz noćne more” i zastrašujućim robotskim psom.

Google je imao velike planove s robotima nakon što je 2013. kupio robotsku kompaniju Boston Dynamics, a videozapisi koje su periodično objavljivali pokazivali su nam veliki napredak koji su postigli u razvoju svojih mašina.

Deo analitičara tada je govorio kako nam Google pokazuje kako će izgledati budućnost s robotima poput Atlasa koji može raditi salto i Spota koji je zadivio sposobnostima, ali ne toliko i izgledom, pa su ga mnogi prozvali robotom iz noćne more.

Američka kompanija je posle nekoliko godina promenila svoje planove vezane za razvoj robota, pa je 2017. za nepoznat iznos Boston Dynamics prodat SoftBanku, ali čini se kako bi robotska kompanija uskoro ponovo mogla da promeni vlasnika.

Ovonedeljne informacije iz dobro upućenih izvora Bloomberga kažu kako je za Boston Dynamics zainteresovan – Hyundai.

Južnokorejska kompanija najviše je poznata po svojim automobilima. Treba naglasiti kako konačan dogovor još nije postignut i uvek postoji mogućnost da, u slučaju da nešto zapne u pregovorima, Hyundai odustane od akvizicije.

Ako do preuzimanja zaista dođe, njegova vrednost bi iznosila oko milijardu dolara.

Poslali radnike kući zbog koronavirusa i zamenili ih ROBOTIMA (VIDEO)



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar