Predstave sa najboljim domaćim glumcima: Ove pozorišne premijere naš očekuju tokom novembra

Narodno pozorište, JDP i BDP pripremaju nove komade

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Karen Zhao

Mnoge predstave su otkazane tokom prethodnih dana, ali to ne znači da publika neće moći da ide u pozorište. Narodno pozorište, JDP i BDP pripremaju premijere koje bi ljudima trebalo da budu prikazane tokom novembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim premijera, u novembru predstojeći vikend dani biće u znaku značajnog gostovanja kada će na sceni Narodnog pozorišta i Opere i teatra Madlenianum biti izvedena dva spektakla – “Nasilje nad Lukrecijom” i “Otmica iz saraja” od V. A. Mocarta, iz Državnog kamernog muzičkog teatra “Opera Sankt Peterburga”. Reč je o jednom od najboljih muzičkih pozorišta u Rusiji .

Gluma joj je spasila život: Noć kada je Rahela Ferari odigrala najbitniju ulogu i osedela za 2 minuta

Beogradsko Dramsko pozorište u tekućem mesecu najavljuje dve premijere. Prva će izaći po planu 20. novembra, sa pretpremijerom veče ranije – “Jugojugoslavija” po drami i režiji Bona Parka, jednog od najznačajnijih mladih nemačkih pozorišnih autora. Predstava za koju je napisao i komad, bavi se Jugoslavijom, mogućnostima za ponovno ujedinjenje, izgubljeno kolektivno sećanje na divna, ali problematična vremena zajedničkog života, iz vizure običnih ljudi u Srbiji, onako kako to stranac razume i doživljava. U predstavi graju: Isidora Simijonović, Jadranka Selec, Paulina Manov, Jelena Čvorović Paunović i Nikola Malbaša.

Dobro proverite: Mnoga pozorišta su otkazala svoje predstave zbog korone

Isto pozorište zakazuje sledeći datum 28. novembar za premijeru dela “Kišne kapi na vrelom kamenju” Rajnera Vernera Fasbindera, u režiji Juga Đorđevića. U scenskom pokretu poznatog glumca Damjana Kecojevića, igraju Ljubinka Klarić, Pavle Pekić, Iva Ilinčić i Aleksandar Vučković.

Ozbiljna građanska tragična drama “Pučina” jednog od najvećih domaćih komediografa Branislava Nušića, prvi put je na Veliku scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta postavio Dejan Mijač 1977. godine, kada su igrali Milan Gutović, Svetlana Bojković, Branko Cvejić, Josif Tatić, Cvijeta Mesić… Danas, nove verzija biće izvedena takođe na sceni JDP-a premijerno 21. novembra, u režiji Egona Savina. U novom čitanju glavne uloge igraju Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, a uz njih su Cvijeta Mesić, Marko Baćović, Bojan Lazarov, Bojan Dimitrijević, Vesna Stanković, Ljiljana Međeši i Maja Kolundžija Zoroe.

Premijera komada “Sa druge strane jastuka”: Život je nekad siv, nekad žut, nekad obojen Bajaginim pesmama

Za kraj meseca, 29. i 30. novembra ostavljena je premijera predstave “Orlando” prema romanu Virdžinije Vulf, u režiji Bojana Đorđeva, na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta, a dva termina premijere donose i različite glumce u naslovnim ulogama.

Ako zavirimo u decembar ovog teatra, stiže 2.12. premijerno izvođenje plesne predstave “Mamac” koreografa Sanje Ninković i “Sedam smrtnih greehova” Igora Pastora, u okviru programa “Mladi koreografi”.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar