Film “Ime naroda” stiže u bioskope: Ovo morate da znate o novom domaćem ostvarenju

Saznaćete mnoge malo poznate činjenice o Svetozaru Miletiću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ MegaComFilm

Novi domaći film “Ime naroda” posle uspešnog plasmana na festivalima po Srbiji, kreće od četvrtka, 12. novembra u redovnu bioskopsku distribuciju širom zemlje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Reč je o filmu Darka Bajića o čuvenom Svetozaru Miletiću. Glavni glumac u ulozi Miletića je odlični Ljubomir Bandović.

Kroz Objektiv: Evo šta nas očekuje u drugoj sezoni “Mandaloriana”

“Kada su mi rekli da ću igrati političara, odmah sam se prepao, a onda kada su mi objasnili da je to političar iz 19. veka, onda mi je laknulo”, kazao je Bandović na konferenciji za štampu.

Po njemu, životna priča Miletića je takva da “zasija pola planete kada se ispriča”, od činjenice šta je sve taj čovek uradio.

Kada je prvi put gledao film na festivalima, Bandović nije bio siguran da li mu se dopada što je više punktova obrađeno iz života tog heroja i razmišljao je da li je bilo bolje da su se autori fokusirali na jednu narativnu liniju, a da je ostalo opleteno. Ipak, shvatio je da u tako sveobuhvatnoj priči i ne može da se filmskim jezikom pripoveda drugačije, već da se realizuje tako kako jeste.

Reditelj i ko-scenarista Bajić, koji nije bio prisutan, već se obratio putem Skajpa, istakao je da domaća kinematografija nije obradila mnoge istorijske ličnosti koje to zaslužuju, a u ekipi su se odlučili za Svezozara Miletića, izuzetno važne istorijske figure.

Džoni Dep davno zaboravljen: Mads Mikelsen će postati Grindelvald u “Fantastičnim zverima”?

“Miletić je bio važan ne samo za Srbe i Vojvodinu, već i za čitav Balkan, a bio je jedan od retkih slobodoumnih ljudi, uvek je govorio ono što misli, zbog čega su ga svi poštovali, omladina ga je obožavala i pratila”, predstavio je režiser svog filmskog protagonistu.

Katarina Žutić, koja tumači ćerku Milicu Miletić, kasnije Tomić, napomenula je da igrati istorijsku ličnost za glumca predstavlja samo veću odgovornost, a inače nema veće promene u procesu rada sa rediteljem. Ana Franić je duhovito rekla da joj je bila privilegija da na filmu glumi majku Katarini Žutić (iako je mlađa od nje, ali njih dve igraju majku i ćerku u različitim vremenskim razdobljima), a da je bila i filmska majka talentovanoj Anji Pavićević, sada prvi put na filmu, i prijatno je bilo tumačiti suprugu Ljube Bandovića.

Trejler o kome svi pričaju: Rej, Dart Vejder i beba Joda zajedno u novom filmu “Ratovi zvezda” (VIDEO)

Kosta Peševski, ko-scenarista filma opisao je da se u filmu odvijaju dva vremenska toka, koje spaja upravo ćerka Milica Miletić, gde je i težište na njenom liku, ne sve vreme na Svetozaru Miletiću, da bi se ispričala istinita priča o toj borbi koju je započeo otac, a završila ćerka.

Kao pesnik Zmaj pojavljuje se uvek odličan Žarko Laušević, Jašu Tomića izvanredno tumači Andrija Kuzmanović, a istog lika igra u kasnijim godinama Nikola Ristanovski, dok Milicu igraju Katarina Žutić i Anja Pavićević.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar