Kroz Objektiv: Evo šta nas očekuje u drugoj sezoni “Mandaloriana”

Nove epizode stižu sutra

Foto: Tanjug/AP/Disney Plus

“Mandalorian” je odmah nakon prve epizode postala jedna od najpopularnijih serija u poslednjem periodu. Mnogim fanovima je vratio nadu u budućnost univerzuma “Ratova zvezda”. Publika je sa uzbuđenjem gledala neobične avanture Mandaloriana Dina Đarina (Pedro Paskal) i bebe Jode. Nova epizode serije stižu sutra, a mi ne možemo da ih dočekamo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Evo šta, za sada, znamo o novim epizodama:

NEKA SILA BUDE S VAMA! Skajvoker ima poruku za čitaoce OBJEKTIVA!

Radnja cele serije je smeštena u period nakon “Povratka džedaja” i nakon pada zle Galaktičke imperije. U novim epizodama će se Din tj. Mendo uputiti u potragu za preostalim džedajima. Njegov zadatak u novoj sezoni je da dete (beba Joda) odvede do preostalih džedaja koji ga mogu odgajati i trenirati. Izgleda da ćemo u ovoj sezoni napokon saznati koja je rasa bio Joda, ali i ko je zaista beba Joda.

Ovo će biti zanimljiva dinamika zato što su Mandalorijanci i džedaji veliki zakleti neprijatelji u istoriji “Ratova zvezda“. Bitno je znati da je postojao “Mandolo The Great” koji je bio jedini (koliko znamo) Mandaloriana koji je bio i džedaj.

Njegovo oružije je bilo tamni lajtsejber (darksaber), njega smo mogli da vidimo na samom kraju prošle sezone u rukama Mof Gidiona. Saznaćemo više i ovom liku. Ovo nam govori da ćemo u novoj sezoni ,najverovatnije, moći da  vidimo prikaz borbe između Mandalorianaca i džedaja.

Znamo da će se Mendo ponovo sastati sa Karom Dune i Grefom Kargom. Međutim, našem glavnom junaku će se pridružiti i jedan lik koji je favorit mnogim fanovima “Ratova zvezda”. Mendo će upoznati čuvenu Asoku Tano, koju igra Rosario Doson.

Asoka je bila džedaj, a njen učitelj je bio mladi Anakin Skajvoker. Tokom “Ratova klonova” Asoka je napustila red džedaja, zato što nije želela da slepo prati razna pravila. Jedan je od retkih džedaja koji je preživeo “Naređenje 66”, a fanovi više o njoj mogu da saznaju u serijama “Clone wars” i “Rebels”.

Još jedna junakinja iz animirane serije “Clone wars” će se pridružiti seriji, a to je Bo-Katan Krajze. Ona je Mandalorianka, a igraće je Kejti Sakof, koja je već davala glas ovom liku.

Potvrđeno je da će se u novoj sezoni legendarni Boba Fet vratiti iz mrtvih. Znamo da je navodno umro u filmu “Povratak džedaja”, ali njegova stopala smo mogli da vidimo u prošloj sezoni “Mandaloriana”, on je došao da pomogne plaćenoj ubici Fenek Šend.

Glumac Tamuera Morison, koji je igrao Đanga Feta će sada postati Boba Fet i imaće znatno veću ulogu.

Šta vi očekujete od nove sezone?

Lepa vest iz daleke galaksije: Najavljena treća sezona “Mandaloriana”

N.T.

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar