Šefe koji ti je vrag? Ovako su naši poznati glumci sinhronizovali čuvene crtane filmove (VIDEO)

Ovi čuveni glumci su davali glasove našim omiljenim crtanim junacima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ WB Kids

Uz klasične crtane filmove poput Duška Dugouška ili Mornara Popaja su odrasle generacije. Navikli smo se na glasove koji su pozamljivali najveći glumci tadašnje Jugoslavije, ali da li znate kako je izgledalo sinhronizovanje ovih crtanih filmova?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Replike poput “Šefe, koji ti je vrag”, “Ludo burazeru, ludooo”, “Grešiš, ovaj, grešiš silno sinko” i “Mornar sam Popaj ja” su postale poznate širom zemlje. Izgovarali su ih Nikola Simić, Mića Tatić, Ljubiša Bačić, Vera Čukić, Nada Blam i Đuza Stojiljković.

Na današnji dan rođen je Nikola Simić: Prisetimo se njegovih najboljih uloga (VIDEO)

Na srpskom je prvo progovorio Mornar Popaj, a zatim i Duško, Patak Dača, Miki i Mini, zatim Štrumpfovi, Nindža Kornjače, Transformersi, a sada i Diznijevi junaci. Nažalost, većina arhivskih snimaka ovih crtaća je izgorela u požaru tokom petooktobarskih protesta. Od zaborava su ih sačuvale kasete koji su roditelji nasnimavali deci koja su milion puta želela da gledaju isti crtani film.

Nikola Simić je bio Duško Dugouško, i sve nas oduševio rečenicom “Šefe, koji ti je vrag?”. Velikodušno je pozajmio glas i Šilji, Mikiju Mausu i Gargamelu. Ljubiša Bačić je davao glas Sofroniju, Badži iz crtanog filma “Mornar popaj”, ali je i igrao i strumpfa Njupadžiju. Đuza Stojiljković je bio čuveni Patak Dača, ali i Rafael iz crtanog filma “Nindža Kornjače”.

Genijalni Mića Tatić je bio bik Ferdinad, Pera Detlić, Veliki Štrumpf, Paja Patak, Tarzan i brzi Gonzales. Nada Blam je podarila glas Popajevoj dragoj Olivi, Ejpril O’Nil (Nindža Kornjače), ali i kasnije brzom Gonzalesu i Skvajropu iz “Transformersa”. Boda Ninković je davao glas Velikom Štrumpfu i Šilji. Sjajna Dobrila Matić je igrala brojne likove iz “Štrumpfova ” i “Snorkijevca”, ali će ostati upamćena po rečenici “Nepravda, pa to ti je”, koju je izgovarala igrajući Kalimera.

Šta gleda Srbija? Filmovi za decu su najpopularniji u domaćim bioskopima

Malo kasnije je glasom mališane oduševila Vladislava Vaca Đorđević – ona daje glas Sunđer Bobu i odlična je.

Evo kako su Nada Blam (Oliva), Mića Tatić (Popaj), Ljubiša Bačić (Badža) i Nikola Simiš (Duško Dugouško) snimali svoje replike.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar