Na današnji dan rođen je Nikola Simić: Prisetimo se njegovih najboljih uloga (VIDEO)

Glumac sa čijim ulogama su generacije odrasle

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Nikola Simić je glumačka legende uz koju su odrasle mnoge generacije. Rođen je da današnji dan, a mislimo da je ovo odlična prilika da se podsetimo njegovih najboljih, a naših omiljenih njegovih uloga. Igrao je u više od 150 filmskih i televizijskih projekata. Mnogobrojna publika ga je zavolela u komičnim ulogama, a svoje umeće je pokazao i u pozorištu. Skoro svakog dana je neki od njegovih likova na našim mali ekranima. Hvala ti što si bio Mita Pantić, deda Tripko i Duško Dugouško!

Sećamo se najboljih uloga Nikole Simića:
1. “Tesna koža”

Večiti mlađi referent Dimitrije Mita Pantić je uloga koja je Simića proslavila. Njegove scene iz ove serije iz ovog filma možemo da gledamo po stotinu puta i da nam nikada ne dosade. Odlično je odigrao borbu jednog sarkastičnog običnog čoveka protiv nepravednog društva.

2. “Davitelj protiv davitelja”

U ovom kultnom filmu Simić igra inspektora Strahinjića koji pokušava da reši slučajeve devojaka koje su pronađene mrtve. U ovom filmu je Simić odigrao svojevrsnog srpskog Kluzoa, kome ništa ne polazi za rukom, a krajnji rezultat je genijalan.

3. “Ćao, inspektore”

U komediji “Ćao inspektore”, kao i nastavcima je Simić igrao jednu od svojih najzanimljivijih uloga. Svi se odlično sećamo Mikija tj. Huana Tarlandesa de la Pedrosa. Ovde je legendarni glumac iskočio iz svoje zone komfora, a nas oduševio svojom glumom.

4. “Ljubav, navika i panika”

Jedno od najnovijih ostvarenja po kojima pamtimo Nikolu Simića je “Ljubav, navika, panika”. Ovo je bio naš najuspešniji sitkom, a Mića je nezaboravan. On nas i dalje uveseljava svojim ne tako dobrim roditeljskim veštinama. On i Seka Sablić čine odličan komični duo.

5. “Buba u uhu”

Nikolu Simića najbolje pamtimo po filmovima i serijama, ali su i njegove pozorišne uloge nezaboravne. Ova predstava Ljubiše Ristića se igrala tokom četiri decenije, a njen zaštitni znak je postao upravo Nikola Simić. On je Viktora Emanuela, Poša igrao sve do smrti.

Šefe, koji ti je vrag?

Davao je glas crtanim junacima

Nikola Simić je crtaćima uz koje smo odrasli davao dušu. Sinhronizovao je mnoge crtani filmove. Pozamljivao je glas Dušu Dugoušku i svi ga pamtimo po rečenici: “Šefe, koji ti je vrag?”. Davao je glas i Sekaču i Mikelanđelu u Nindža Kornjačama. Zahvaljujući Nikoli Simiću, glas su svojevremeno dobili i Šilja, Miki Maus i Gargamel.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar