Porsche testira Taycan Sport Turismo koji donosi novinu za “prave” fanove

Još na Sajmu automobila u Ženevi videlo se da bi ovaj model mogao da bude veliki hit

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Porsche/Printscreen

Porsche ne miruje. U ovoj kompaniji uveliko testiraju elektropokretan model Taycan koji će uskoro biti dostupan i u praktičnijem karoserijskom izdanju.

U nemačkoj automobilskoj kompaniji privode kraju testiranje elektropokretanog modela Taycan Sport Turismo koji je u konceptnoj formi premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2018. godine.

Taycan donosi duži krov i peta vrata, Foto: Porsche printscreen

Sudeći po izgledu testnog prototipa, u Porscheu su u međuvremenu odustali od crossover filozofije koju je sa sobom donio konceptni model Mission E Cross Turismo, jer je Taycan Sport Turismo znatno bliži tlu i na karoseriji nema karakteristične obloge koje su već godinama zaštitni znak crossover/SUV modela.

Taycan Sport Turismo će sa sobom doneti duži krov koji će osigurati više prostora za putnike na zadnjim sedištima, ali i peta vrata koja će olakšati pristup prtljažniku. Ovo će se svakako svideti najvernijim fanovima Porschea koji su i maštali o takvim promenama.

Inače, standardni trovolumenski Taycan od 0 do 100 kilometara na čas razvija brzinu za 2,8 sekundi. Najveća brzina iznosi 260, a prema WLTP normama, kapacitet baterija dovoljan je za prelazak do 463 kilometra.

Stop za tračeve, stigla je zvanična potvrda: Dacia Sandero ostaje najjeftiniji NOVI auto u Evropi



Izvor: Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar