Imao je najbolji posao na svetu: Izložba preminulog fotografa Srđana Sulejmanovića u Progresu

Bio je zvanični fotograf formule 1 i slikao je sva važna sportska dešavanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook/Srđan Sulejmanović Suki

Iložba fotografija “Zdravo brate” nedavno preminulog fotografa Srđana Sulejmanovića Sukija, koji je važio za jednog od najboljih sportskih fotografa u Evropi, biće otvorena sutra u beogradskoj galeriji “Progres”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sulejmanović bio zvaničan fotograf Formule 1, pored toga slikao je sve važne sportske događaje u svetu. Bio legenda svakog sportskog događaja. Sve kolege, bez obzira iz koje zemlje su dolazili, naučio je da pozdravljaju sa “Zdravo brate”, zato je i izložba nazvana “zdravo brate”.

Tajna “Američke gotike”: Znate li ko su muškarac i žena na slici?

Na otvaranju će biti prikazan kratak intervju, a glumac Svetislav Goncić pročitaće poruku jednog od njegovih kolega i saradnika.

“Brate moj, samo je mali broj prijatelja i kolega kao što si ti. Svaki put kada si nekome poklonio svoje srce, postajao si njegov pravi brat – hvala ti što si nas tako bogato darivao, kako svojim prijateljstvom, tako i svojim fotografijama. Volim te! Zauvek! Tvoj Kai”, napisao je njegov kolega iz Rojtersa Kai Fafenbah.

Iz pepela se uzdigla umetnost: Od ostataka eksplozije u Bejrutu vajar napravio neverovatnu skulpturu

Dobitnik je više nagrada, među kojima i nagrade “Sport prize in the 10th Editor and Publisher Photos of the Year Contest”.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar