Vredna si korone: Pandemija je donela nove IZRAZE koje ljudi koriste na sajtovima za UPOZNAVANJE

Da li ste za karantin i opuštanje?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/rawpixel.com

Kao i mnogo toga, pandemija koronavirusa je unela niz pojmova u svakodnevni govor.

Pa smo tako dobili potpuno nove izraze koje se koriste u ljubavnim vezama, ili prilikom upoznavanja novih partnera.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovakvi izrazi se trenutno koriste u SAD-u i Engleskoj, ali nas uopšte ne bi začudilo da i kod uđu u svakodnevni govor, s obzirom na to da većina trendova odatle i dolazi.

A korona ne prestaje da divlja.

Desio se niz promena u upoznavanju potencijalnih partnera, a osobe koje su u braku, ili one u dugim vezama su ove godine provele mnogo više vremena zajedno nego što to inače rade.

Oni koji su i dalje u potrazi za srodnom dušom, imaju opciju da ostanu sami dok ne prođe pandemija, ili da potraže ljubav u virtuelnom svetu, preko popularnih aplikacija.

Ovo su neki od izraza koji se koriste prilikom poznavanja u virtuelnom svetu:

Vredan/na Korone (COVID-worthy)

U pitanju je pretpostavka partnera, kao i procena pre prvog dejta uživo, odnosno da li je vredan/na zaraze. Termin se odnosi na osobine kod partnera zbog kojih bi neko rizikovao da se zarazi.

Poruka bivšem/bivšoj COVID izdanje (Ex text, COVID-edition)

Očajno vreme zahteva očajne poteze. Podstaknuti izolacijom i pandemijom, mnogi su se setili bivših ljubavi i odlučili su da im se jave. To u normalnim okolnostima verovatno ne bi uradili.

Foto: Freepik/drobotdean

Muškarac – antitelo/Devojka – antitela (Antibody boy or girl)

Ovaj trend se pojavio na dejting aplikacijama u poslednjih nekoliko meseci, a mnogi dodatkom reči “antitela” pored imena, žele da se pohvale da su preležali virus i da imaju antitela na COVID-19. Ovo rade u nadi da će doći do “podudaranja”

Zona korone (Corona-zoned)

Termin se koristi kada neko ne želi da dođe kod vas na dejt iz straha od dobijanja, ili širenja virusa. Tako su mnogi “korona-zonirani”, odnosno odbijeni.

Korona razvod (Coronadivorce)

Tokom pandemije, mnogi brakovi su se raspali, a za korona razvod je delimično kriva i stresna situacija koja je povezana sa koronom. Neki advokati za razvode su rekli da su zabeležili porast broja slučajeva razvoda među parovima koji su zbog koronavirusa bili primorani da ostanu u svojim kućama 0-24.

Foto: Freepik/pressfoto

Iznenada ubačen na Zoom (Zumped)

Videopozivi su postali sve popularniji, a ovaj izraz se koristi za naglo ili nepripremljeno ubacivanje upravo u video pozive.

Karantin i opuštanje (Quarantine and Chill)

“Netflix and chill” je izraz koji je prilično poznat i već dugo se koristi. Ukoliko ne znate, ovo ne znači opuštanje uz filmove, već poziv na vođenje ljubavi, a s obzirom na pandemiju, izraz je preinačen u “Quarantin and chill”.

Seksualno distanciranje (Sexually distancing)

Ovaj izraz se tokom pandemije koronavirusa koristi za duži period apstinencije, a često i kao izgovor za nedostatak odnosa ili partnera.

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Turbo veza (Turbo relationship)

U pitanju su veze koje su mnogo intenzivnije od onih pre koronakrize, upravo zato što su započele tokom perioda pandemije. Mnogi su imali više vremena da se posvete novim partnerima, što je rezultiralo brojnim turbo-vezama, pa čak i veridbama nakon samo nekoliko meseci poznanstva.



Izvor: Objektiv.rs, miss7

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar