UEFA lepo nagradila, a Zvezda može uzeti još mnogo novca: Ovo su NAJVAŽNIJA dva datuma za nokaut fazu!

Sjajna Zvezda je u četvrtak savladala Slovan Liberec sa ubedljivih 5:1

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Ta pobeda daje lepe šanse, ali i snagu, ekipi Dejana Stankovića da prezimi u Evropi.

Ne samo da je Zvezda razgalila navijače, oduševila iz napadačkim bravurama, već je i fino prihodovala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, svaka pobeda u Ligi Evrope donosi 570.000 evra.

Remi u ovom takmičenju znači 190.000 evra.

Prolazak u nokaut fazu se nagrađuje sa još 500.000 evra, a onda slede ove finansijske injekcije: osmina finala vredi 1.100.000, četvrtfinale 1.500.000, polufinale 2.400.000, a plasman u finale 4.500.000. Osvajač Lige Evrope imaće jednak bonus kao i osvajač Lige šampiona – 4.000.000 evra.

Samo za ulazak u grupnu fazu svakom timu je sledovalo 2.750.000 evra, što je suma daleko manja od Lige šampiona, ali nije zanemarljiva, pogotovo za klubove koji dolaze iz siromašnijih delova Evrope.

Preko Drine ništa nas ne brine: FSS je neke fudbalere “OTEO”, neki se oteli od Srbije, žal za Misimovićem

Rezultat od 5:1, ali i onaj drugi gde je Gent lako poražen od Hofenhajma sa 1:3, jasno je stavio svima nama do znanja da bi dva tima mogla da se izdvoje na tabeli već nakon trećeg, pa kasnije i četvrtog kola i da su se ta dva tima sastala upravo u prvom kolu kada je Hofenhajm bio bolji sa 2:0, iako je Zvezda igrala sasvim solidno.

Ključni dueli za Crvenu zvezdu upravo slede, već 5. novembra dolazi u goste Gent, a potom se ide u goste istom timu 26. novembra.

Znači za Zvezdu su ključni mečevi sa Gentom, i ako sve bude u redu dve pobede, što znači da bi prema nekim projekcijama Zvezda trebalo da ima 9 bodova posle 4. kola, a ako Hofenhajm potvrdi ulogu favorita oba puta, tabela bi izgledala ovako: Hofenhajm 12, Zvezda 9, Liberec 3, Gent 0.

Ovaka predskazanja gotovo sigurno obezbeđuju Evropu i nakon grupne faze.

Podsetimo, fudbalski klub Crvena zvezda nastavio je podelu sezonskih ulaznica medicinskim radnicima, a ovog puta na red je došla Zemunska bolnica, koju je posetio kapiten Milan Borjan i zahvalio se zaposlenima na celokupnom radu i trudu koji su uložili u borbi sa koronavirusom.

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan je istakoa da je sa zadovoljstvom uručio medicinarima poklone koje je klub pripremio za njih.

“Zvezda je uvek imala veliko srce, to je pokazala mnogo puta. Svi zvezdaši treba da budu ponosni. Mi kao igrači učinićemo sve što je do nas kako na terenu, tako i van njega da pomognemo. Zahvalio bih se svim medicinarima na ogromnom trudu u borbi protiv korona virusa. Svakodnevno se bore za zdravlje građana, mnogo im dugujemo zbog toga i čitava država treba da bude ponosna na njih”, rekao je Borjan.

Protiv Zvezde na Marakani je pokazao magiju: Maradona došao U LOŠEM STANJU na stadion za rođendan (VIDEO)

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar