BESNI SU

VATRA I HAOS na ulicama Milana i Torina: Italijani palili gradove zbog novih korona mera (VIDEO)

Uredba podstiče ljude da ne izlaze iz kuća i da ograniče kontakte sa bilo kim izvan njihove uže porodice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Haos u Italiji Foto:Claudio Furlan/LaPresse via AP

Uvođenje novih mera za sprečavanje širenja korona virusa u Italiji dovelo je do haosa u nekoliko gradova. Situacija je u nekim mestima ekskalirala, a kritično je na ulicama Milana i Torina.

Porast broja obolelih je doveo do zatvaranja barova i restorana u 18 sati, a zatvorene će ponovo biti i teretane, bazeni, bioskopi i pozorišta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Demonstranti su ljudi zbog novih odluka u Milanu bacali Molotovljeve koktele i blokirali saobraćaj, piše La Repubblica.

Haos u Italiji Foto:Claudio Furlan/LaPresse via AP

Mere, oko kojih su se juče dogovorili vlada premijera Ðuzepea Kontea u Rimu i regionalne vlasti, uvode se nakon dve noći protesta u Napulju i Rimu protiv policijskog časa, koji je na snazi u više regiona od prošle nedelje, javlja Rojters.

Svesna ogromnih troškova gašenja ekonomije, rimska vlada je izjavila da ne želi da ponovi sveobuhvatno zaključavanje naloženo u prvoj fazi krize. Ali bila je primorana da postupno pojačava ograničenja, jer je pandemija ubrzavala nakon što je preko leta usporen rast broja novih slučajeva.


Uredba podstiče ljude da ne izlaze iz kuća i da ograniče kontakte sa bilo kim izvan njihove uže porodice, ali ne nameće obavezni policijski čas ili zaključavanje i omogućava radnjama i većini preduzeća da ostanu otvorene.

Ipak, usluga u barovima i restoranima biće podvrgnuta nizu kontrola kako bi se ograničila zaraza, a bioskopi, pozorišta, igračke sale i diskoteke biće zatvoreni.

Haos u Italiji Foto:Claudio Furlan/LaPresse via AP

Uredba takođe nalaže da se do tri četvrtine nastave u srednjim škola izvodi putem interneta kako bi se ograničio broj učenika u školskim zgradama.

Još jedna evropska država u okruženju uvodi POLICIJSKI ČAS! Stanje sa koronom alarmantno

Evropa PUCA po šavovima: Žestoki SUKOBI u državama starog kontinenta, protesti zbog “korona mera” (VIDEO)



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar